ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
20 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Συνάντηση Γαυρόγλου- Πάιατ: Οι ΗΠΑ διεκδικούν να έχουν ρόλο στις εξελίξεις της ελλαδικής εκκλησίας με το Φανάρι

1 min read

Οι ΗΠΑ επένδυσαν πολλά και εργάστηκαν συστηματικά για για να φτάσουμε στην Συμφωνία το Πρεσπών.  Δημιούργησαν το περιβάλλον -ειδικά στα Σκόπια – ώστε να προχωρήσει  η συμφωνία  με έναν συμβιβασμό, καθαρά σε βάρος της Ελλάδας θέλοντας με αυτό τον τρόπο να λύσουν το πρόβλημα της ονομασίας των Σκοπίων ώστε να ανοίξει το συντομότερο δυνατό ο δρόμος για την ένταξη τους στο ΝΑΤΟ.

Αν και η Ελληνική κυβέρνηση επιμένει στην αρχική της θέση πως η συμφωνία είναι προς το συμφέρον της χώρας  οι αμερικανοί θεωρούν  ότι έχει υποκύψει   στο εσωτερικό της ακροατήριο και την ιστορία της Αριστεράς, με αποτέλεσμα να μην καταφέρει να  επικοινωνήσει  τη Συμφωνία με τον  τρόπο που θα ήθελαν.

Θεωρούν πως για τους ίδιους μικροπολιτικούς καιροσκοπισμούς, η Ελληνική κυβέρνηση δημιούργησε μια αχρείαστη κρίση ανάμεσα στην Εκκλησία της Ελλάδας και το Φανάρι. Οι Αμερικανοί έχουν ταχθεί ανοιχτά υπέρ του Οικουμενικού Πατριαρχείου τόσο σε σχέσεις με την Τουρκία, όσο και με τον Ρωσικό επεκτατισμό.

Το Πατριαρχείο το επόμενο διάστημα θα αντιμετωπίσει τεράστιες πιέσεις από τον Ρωσικό παράγοντα. Οι ΗΠΑ το τελευταίο που θέλουν αυτή την στιγμή είναι ο Οικουμενικός Πατριάρχης να χάσει την επιρροή του στα Βαλκάνια και πόσο μάλλον μια βαθιά κρίση με την Ελλάδα.

Η συνάντηση του Αμερικανού Πρέσβη Τζέφρι Πάιατ με τον υπουργό Παιδείας κ.Γαβρόγλου την Παρασκευή, πέρασε το μήνυμα ότι οι ΗΠΑ δεν θα μείνουν παρατηρητές στην κρίση που δημιουργείται ανάμεσα στο Φανάρι και την Εκκλησία της Ελλάδας

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.