ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Συναγερμός στο Λιμενικό: Βυθίστηκε φορτηγό πλοίο – Σώο το πλήρωμα

1 min read

Ευρεία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης πραγματοποιήθηκε πρώτες πρωινές ώρες σήμερα Σάββατο 28 Αυγούστου, από το Ενιαίο Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος μετά τη βύθιση του φορτηγού πλοίου «SEA BIRD», σημαίας Τόγκο, στη θαλάσσια περιοχή 0,2 ν.μ. βορειοανατολικά των βραχονησίδων “ΚΑΡΑΒΙ”, κατόπιν πρόσκρουσής του.

Σώα τα μέλη του πληρώματος

Το πλοίο είχε αποπλεύσει από Ουκρανία με προορισμό την Τυνησία και μετέφερε 7.000 μετρικούς τόνους σιτάρι.

Άμεσα στο σημείο έσπευσαν δύο περιπολικά σκάφη του Λιμενικού πέντε παραπλέοντα πλοία, καθώς και ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού. Τα 16 μέλη του πληρώματος όλοι υπήκοοι Συρίας, παρελήφθησαν με ασφάλεια από δύο παραπλέοντα πλοία, καλά στην υγεία τους, και στη συνέχεια μετεπιβιβάσθηκαν σε περιπολικό σκάφος Λιμενικού με προορισμό τη Μονεμβασιά.

Στο σημείο σπεύδουν τρία αντιρρυπαντικά σκάφη, ενώ πρόκειται να απογειωθεί και αεροσκάφος του Λιμενικού προκειμένου να ελέγξει την περιοχή από τυχόν θαλάσσια ρύπανση. Στη θαλάσσια περιοχή ο καιρός είναι καλός.

Αμέσως μόλις έγινε γνωστό το περιστατικό, στο Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού βρέθηκε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, ο οποίος ενημερώνεται διαρκώς για την εξέλιξη του περιστατικού.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.