ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
18 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Συναγερμός στο Αιγαίο: Ελληνικά F-16 «τύφλωσαν» Τούρκους πιλότους

1 min read

Στατιστικά την εβδομάδα της Πρωτοχρονιάς τα τουρκικά αεροσκάφη εξυπηρετούνται από τους μηχανικούς, οι πιλότοι περνούν γιορτινές ημέρες με τις οικογένειές τους και η τεχνητή ένταση, που βρίσκεται τις τελευταίες εβδομάδες πριν το ζενίθ, πέφτει σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Όμως όλα αυτά ίσχυαν ορισμένες χρονιές του παρελθόντος. Η παρατεταμένη ένταση στο Αρχιπέλαγος κάνει την ελληνική Πολεμική Αεροπορία να διατηρεί αυξημένες επιφυλακές σε όλα τα νησιά, αλλά και τις πτέρυγες μάχης.

Σύμφωνα με το hellasjournal.com, όλες οι «εγγυήσεις» από την Τουρκία έχουν δοθεί για ένα μοτίβο που θα ακολουθεί πιστά όλες τις προηγούμενες ημέρες. Στο Ελληνικό Επιτελείο και ειδικά στην Πολεμική Αεροπορία και το Πολεμικό Ναυτικό, είναι πεπεισμένοι, ότι οι γείτονές μας θα θελήσουν να «τεντώσουν ξανά το σχοινί» της έντασης, μέχρι να πετύχουν τους σκοπούς που έχουν.

Στα στοιχεία που αναλύονται μετά τις αποστολές αναχαίτισης, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, τις προηγούμενες ημέρες υπήρξαν και πάλι φαινόμενα να «χαθούν» οι Τούρκοι πιλότοι και να μην ξέρει ο ένας που βρίσκεται ο άλλος. Έψαχνε ο ένας τον άλλο μάλλον απεγνωσμένα κυρίως επειδή στην ουρά του είχε ελληνικό F-16 που δεν τον άφησε ούτε δευτερόλεπτο να πάρει ανάσα.

Έμπειροι ιπτάμενοι εξηγούν ότι κατά τη διάρκεια μιας αερομαχίας μπορεί για ελάχιστα δευτερόλεπτα να χάσεις το ζευγάρι σου, αλλά η εκπαίδευση είναι τέτοια που το εντοπίζεις πολύ γρήγορα. Αυτό το περιστατικό έχει συμβεί σε τουλάχιστον δύο περιπτώσεις στο κεντρικό ανατολικό Αιγαίο κατά τη διάρκεια υπερπτήσεων όπου οι Τούρκοι πιλότοι έψαχναν με αγωνία ο ένας τον άλλον.

Και αυτό είναι κάτι που αν δεν υπήρχαν οι επιδέξιοι χειρισμοί των Ελλήνων αεροπόρων θα μπορούσε να εξελιχθεί ενδεχομένως σε ατύχημα. Το ίδιο θα μπορούσε να πει κάποιος και για την άφεση φωτοβολίδων από τουρκικά αεροσκάφη όταν εγκατέλειπαν κυνηγημένα τον Εθνικό Εναέριο Χώρο περίπου τρεις εβδομάδες πριν. Κίνηση απερίσκεπτη και εντελώς αψυχολόγητη έλεγαν Έλληνες αεροπόροι.

Πλέον οι Επιτελείς δεν αναρωτιούνται αν είναι μέσα στα τουρκικά σχέδια κάτι τέτοιο, το θεωρούν απολύτως σίγουρο και σ’ αυτό ίσως να υπάρχουν οι ανάλογες πληροφορίες εκτός των αναλύσεων.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.