ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

31 Μαρτίου 2023

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Συναγερμός στις ΗΠΑ Έσκασε η πρώτη «φούσκα» των startups για τις τράπεζες

1 min read

Τα προβλήματα στη Silicon Valley Bank είναι μια υπενθύμιση ότι πολλές τράπεζες αντιμετωπίζουν «μεγάλες, μη πραγματοποιηθείσες απώλειες» στα ομόλογά τους, εξηγεί ο διευθυντής επενδύσεων της AJ Bell, Russ Mould: «Ο δανεισμός σε νεοφυείς εταιρείες τεχνολογίας βρίσκεται στο πιο ανταγωνιστικό στάδιο της χρηματοδότησης και σε αυτό το πλαίσιο, η ανακοίνωση της Silicon Valley Bank για έκδοση μετοχών διάσωσης 2,25 δισ. δολαρίων, μετά από μια περίοδο που η όρεξη από δανειστές και επενδυτές προς αυτό το τμήμα της αγοράς έχει στερέψει, δεν ήταν μεγάλη έκπληξη».

«Ωστόσο, σε έναν έντονα διασυνδεδεμένο τραπεζικό κλάδο, δεν είναι τόσο εύκολο να διαχωρίσει κανείς αυτού του είδους τα γεγονότα, που συχνά υποδηλώνουν τρωτά σημεία στο ευρύτερο σύστημα. Το γεγονός ότι η τοποθέτηση μετοχών της SVB συνοδεύτηκε από πώληση του χαρτοφυλακίου ομολόγων της εγείρει ανησυχίες».

«Πολλές τράπεζες κατέχουν μεγάλα χαρτοφυλάκια ομολόγων και τα αυξανόμενα επιτόκια τα καθιστούν λιγότερο αποδοτικά -η κατάσταση της SVB είναι μια υπενθύμιση ότι πολλά ιδρύματα αντιμετωπίζουν μεγάλες απραγματοποίητες ζημίες στις θέσεις σταθερού εισοδήματός τους».

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.