ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Συναγερμός στην Πυροσβεστική για την ανεξέλεγκτη πυρκαγιά στη Κάρυστο – Κινδύνευσαν σπίτια στην Κνωσσό

1 min read

Οι ιδιαίτερα ισχυροί άνεμοι είναι αυτοί που προβληματίζουν τους πυροσβέστες, που επιχειρούν στη Κάρυστο, την ώρα που οι φλόγες κινούνται με μεγάλες ταχύτητες σε χαμηλή βλάστηση.

Στην περιοχή ενισχύονται συνεχώς οι δυνάμεις και αυτή την ώρα επιχειρούν 57 πυροσβέστες με 20 οχήματα, έχουν μεταφερθεί 2 ομάδες πεζοπόρων, ενώ παίρνουν μέρος στη κατάσβεση της φωτιάς δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Οι άνεμοι στην περιοχή είναι ιδιαίτερα ισχυροί.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας στη Στερεά Ελλάδα κ. Θανάση Καρακάντζα που μίλησε στο ΑΠΕ ΜΠΕ «είναι μια δύσκολη στιγμή, καθώς η χαμηλή βλάστηση φτάνει ακόμη και μέσα στις αυλές των χωριών. Ήδη στην περιοχή μεταφέρονται και άλλες δυνάμεις από τους δήμους και την περιφέρεια για να μπορέσουν να ελέγξουν την κατάσταση. Μέχρι αυτή την ώρα η φωτιά όχι μόνο είναι ανεξέλεγκτη, αλλά και επικίνδυνη για την πορεία που θα πάρει. Οι επόμενες ώρες είναι κρίσιμες», τόνισε ο κ. Καρακάντζας, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο «προληπτικά να υπάρξει και εκκένωση κάποιων οικισμών αν δεν ανακοπεί η πορεία της φωτιάς».

Στο μεταξύ, συναγερμό προκάλεσε η πυρκαγιά , που εκδηλώθηκε κάτω από αδιευκρίνιστες ακόμα συνθήκες περίπου στις 2.00 το μεσημέρι της Πέμπτης,  στην περιοχή της Κνωσού, στο Ηράκλειο, σε σημείο όπου βρίσκονται κατοικίες.

Ειδικότερα, η πυρκαγιά σύμφωνα με το cretalive.gr εκδηλώθηκε στην περιοχή μεταξύ του αρχαιολογικού χώρου της Κνωσού και του νεκροταφείου της Φορτέτσας, πίσω από την Βίλα Αριάδνη.  Για την κατάσβεση της φωτιάς έσπευσε σχεδόν όλη η δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Ηρακλείου, καθώς υπάρχουν κατοικίες εκεί, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως οι φλόγες βρέθηκαν αρκετά κοντά.

Ειδικότερα για την κατάσβεση της φωτιάς βρέθηκαν στην περιοχή 6 υδροφόρα,  6 βοηθητικά οχήματα της πυροσβεστικής, 25 άνδρες και ένα πεζοπόρο τμήμα με 12 άνδρες! Γρήγορα οι πυροσβέστες κατάφεραν να θέσουν τις φλόγες υπό μερικό έλεγχο και να αποφευχθούν τα χειρότερα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, κάηκαν 4 στρέμματα με ελιές και ξερά χόρτα.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.