ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

26 Μαΐου 2022

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Συναγερμός σήμανε στις ΗΠΑ Διαρροή χλωρίου σε χημικό εργοστάσιο «Βρείτε καταφύγιο όπου βρίσκεστε» λένε οι Αρχές

1 min read

Συναγερμός σήμανε το βράδυ της Δευτέρας (18.04.2022) στη Λουιζιάνα των ΗΠΑ μετά από διαρροή χλωρίου σε χημικό εργοστάσιο της εταιρείας Dow Chemical. Οι Αρχές εξέδωσαν μάλιστα εντολή οι κάτοικοι της περιοχής να αναζητήσουν «καταφύγιο εκεί όπου βρίσκονται».

Η αστυνομία της Λουιζιάνας έκλεισε αυτοκινητόδρομο κοντά στο εργοστάσιο και στις δύο κατευθύνσεις. Οι κάτοικοι καλούνται να κλείσουν καλά πόρτες και παράθυρα, να σβήσουν τα κλιματιστικά μηχανήματα και να αποφύγουν την έκθεση στον εξωτερικό αέρα.

Σύμφωνα με τις Αρχές η διαρροή ξεκίνησε έπειτα από το ξέσπασμα φωτιάς στο χημικό εργοστάσιο, το βράδυ της Δευτέρας, τοπική ώρα. Η φωτιά έσβησε λίγη ώρα αργότερα, με τα ειδικά συνεργεία να επιχειρούν ακόμα για τον περιορισμό της διαρροής. 

Τα επίπεδα χλωρίου έξω από την εγκατάσταση, σύμφωνα με τις Αρχές, δεν βρίσκονταν σε επικίνδυνο επίπεδο. Αυτός ήταν και ο λόγος που δεν διατάχθηκε η εκκένωση της περιοχής, αλλά ο περιορισμός των κατοίκων σε εσωτερικούς χώρους. 

Σύμφωνα με την αστυνομία της Λουιζιάνας, δεν υπήρχαν αναφορές για τραυματισμούς. Ασθενοφόρα ωστόσο είχαν παραταχθεί στην περιοχή και τα τοπικά νοσοκομεία τέθηκαν σε ετοιμότητα. 

Δείτε φωτογραφίες:

Δημοσίευση στα Social Media