ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

12 Μάι 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Συναγερμός: Πότε ενεργοποιούνται οι S 400 λόγω ραγδαίων εξελίξεων σε …

1 min read

Λόγω ραγδαίων εξελίξεων στην ανατολική Μεσόγειο οι τουρκικοί S-400 θα ενεργοποιηθούν στις 10 Σεπτεμβρίου αναφέρει τουρκικό ΜΜΕ προσθέτοντας πως αναμένεται «απόβαση» 60 Ρώσων ειδικών!

Πιο αναλυτικά, αντίστροφα “μετρά” ο χρόνος έως τις 10 Σεπτεμβρίου, οπότε σχεδιάζεται να τεθούν σε λειτουργία οι S-400, σύμφωνα με πηγές της τουρκικής εφημερίδας Haberturk βάσει της οποίας, λόγω των εξελίξεων στην ανατολική Μεσόγειο, τελικά μεταφέρθηκαν από σήμερα και τμήματα των ραντάρ του ρωσικού συστήματος.

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα, κατά την πρώτη μεταφορά αναμενόταν να φτάσουν μόνο τμήματα των πυραύλων και της πλατφόρμας και μετά την εγκατάσταση του συστήματος θα έφταναν και τα ραντάρ.

Τελικά όμως μετά από τις τελευταίες εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο και ως αποτέλεσμα έντονων διπλωματικών επαφών τελικά έφτασαν και τα ραντάρ, σύμφωνα με τις πηγές της Haberturk.

Όπως αναφέρεται ήδη στις 28 Ιουνίου έφτασε στην Τουρκία εννεαμελής ομάδα για την εγκατάσταση του ρωσικού συστήματος ενώ αναμένεται άλλη μια ομάδα 60 ατόμων.

Οι ίδιες πηγές λένε ότι έχουν ξεκινήσει εργασίες σε δύο πόλεις για την εγκατάσταση των S-400 και επισημαίνεται ότι ο σχεδιασμός είναι να τεθούν σε λειτουργία μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου.

Δημοσίευση στα Social Media