Συναγερμός για τρομοκρατική ενέργεια σε αεροπλάνο με προορισμό την Κρήτη

Συναγερμός για τρομοκρατική ενέργεια σε αεροπλάνο με προορισμό την Κρήτη

Συναγερμός για τρομοκρατική ενέργεια σε αεροπλάνο με προορισμό την Κρήτη

Την άμεση ενεργοποίηση πρωτοκόλλου που αφορά στην αντιμετώπιση εναέριων τρομοκρατικών ενεργειών προκάλεσε στην Ιταλική Πολεμική Αεροπορία πολιτικό αεροσκάφος αυστραλιανής εταιρείας που εκτελούσε το πρωί του Σαββάτου πτήση από την Ισπανία με προορισμό την Κρήτη.

Σύμφωνα με τo cretapost το οποίο επικαλείται την ιταλική ενημερωτική ιστοσελίδα fanpage.it και το συντάκτη της Antonio Palma, ο «κόκκινος συναγερμός» τέθηκε άμεσα σε εφαρμογή, όταν το πολιτικό αεροπλάνο, δευτερόλεπτα αφότου εισήλθε στον ιταλικό εναέριο χώρο, διέκοψε κάθε επικοινωνία του με τον Πύργο Ελέγχου, στις 10:30 το πρωί (ώρα Ιταλίας).

Το γεγονός αυτό κρίθηκε από τις Αρχές εξαιρετικά ανησυχητικό, με αποτέλεσμα να ενημερωθούν άμεσα οι ιταλικές αρχές και η πτέρυγα του ΝΑΤΟ  στην περιοχή. Απογειώθηκαν έτσι δύο πολεμικά αεροσκάφη«Eurofighter F-2000», προκειμένου να προσεγγίσουν το ύποπτο αεροπλάνο, αρχικά για αναγνώριση και αναχαίτιση

Πολύ γρήγορα, τα μαχητικά προσέγγισαν το αυστραλιανό αεροσκάφος, ενώ αφού κατέστη εφικτή η οπτική επαφή με τους πιλότους, έλαβαν τη διαβεβαίωση ότι όλα έβαιναν καλώς και δεν υπήρχε κάποιος λόγος ανησυχίας.

Στη συνέχεια υπήρξε και επικοινωνία μεταξύ των αεροπλάνων από την οποία διαπιστώθηκε ότι το πολιτικό αεροπλάνο αντιμετώπισε τεχνικό πρόβλημα, το οποίο δεν επέτρεπε την επικοινωνία με τον Πύργο Ελέγχου.

Τα Eurofighters επέστρεψαν στη βάση τους, ενώ το αυστραλιανό αεροσκάφος συνέχισε το ταξίδι του προς την Κρήτη, χωρίς άλλο απρόοπτο.

Δημοσίευση στα Social Media

Newskamatero

Related Posts

Create AccountLog In Your Account