ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

7 Οκτωβρίου 2022

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Συναγερμός για τον εντοπισμό 15 κρουσμάτων κορωνοϊού στις φυλακές Αγ. Στεφάνου

1 min read

Στις φυλακές Αγίου Στεφάνου της Πάτρας εντοπίστηκαν 15 κρούσματα, 14 κρατούμενους και έναν σωφρονιστικό υπάλληλο, οι οποίοι αν και θετικοί δεν έχουν ακόμα εμφανίσει συμπτώματα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο σωφρονιστικός βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό, ενώ οι κρατούμενοι έχουν απομονωθεί από τους υπόλοιπους, όπως μεταδίδει η τοπική ιστοσελίδα, tempo24.

Ανάμεσα στους 14 κρατούμενους που εντοπίστηκαν θετικοί είναι και ο Νίκος Παλαιοκώστας. O 61 ετών βαρυποινίτης αντιμετωπίζει ήδη πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας, ενώ υποβάλλεται σε αιμοκάθαρση τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Μάλιστα, δεδομένων των σοβαρών προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει έχει τεθεί σε καραντίνα στο κελί του.

Η κατάσταση προκαλεί μεγάλη ανησυχία, τόσο στη διοίκηση της φυλακής και τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους, όσο και στους ίδιους τους κρατούμενους, ενώ την ίδια ώρα ακόμη άγνωστο παραμένει πως ο κορονοϊός κατάφερε να «τρυπώσει» στις φυλακές.

Πάντως, από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστός ο αριθμός των κρουσμάτων, συναγερμός έχει σημάνει και στον ΕΟΔΥ για την ιχνηλάτηση των επαφών τους μέσα στις φυλακές.

Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη Φεβρουαρίου, εντοπίστηκαν κρούσματα στις Φυλακές Αγίου Στεφάνου, τα οποία σε λίγες μέρες είχαν πολλαπλασιαστεί, φτάνοντας τα 100, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Δημοσίευση στα Social Media