ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Συναγερμός ΕΥΠ και ξένων υπηρεσιών: Ύποπτο πλοίο για μεταφορά όπλων από Τουρκία σε Λιβύη

1 min read

Σε συναγερμό έχουν τεθεί οι υπηρεσίες ασφαλείας και πληροφοριών της Ελλάδας για ύποπτους πλόες φορτηγού πλοίου, που απέπλευσε από τη Μερσίνη της νοτιοανατολικής Τουρκίας με δηλωμένο προορισμό την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της «Καθημερινής». Φόβοι ότι μεταφέρει όπλα για λογαριασμό της υποστηριζόμενης από την Αγκυρα κυβέρνησης της Τρίπολης κατά παράβαση του εμπάργκο στην πώληση όπλων. 

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», υπάρχουν υπόνοιες ότι μεταφέρει στρατιωτικό υλικό με προορισμό τη Λιβύη, ενώ τα τελευταία εικοσιτετράωρα έχει απενεργοποιήσει το σύστημα αυτόματης αναγνώρισής του. Την υπόθεση παρακολουθούν η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, το Λιμενικό καθώς και ξένες αρχές.

Πρόκειτια για το υπό σημαία Καμερούν φορτηγό πλοίο «Grace A», το οποίο απέπλευσε από τη Μερσίνη το μεσημέρι της 6ης Μαρτίου με δηλωμένο προορισμό την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Οπως προκύπτει από την ηλεκτρονική πλατφόρμα marinetraffic.com το τελευταίο του στίγμα κατεγράφη στις 7 Απριλίου νότια της Λάρνακας, καθώς έκτοτε απενεργοποίησε το σύστημα αυτόματης αναγνώρισής του (Automatic Identification System).

Τις κινήσεις του πλοίου, για όσο διάστημα έπλεε κοντά στα ελληνικά χωρικά ύδατα παρακολουθούσαν η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών και το Λιμενικό, ενώ στη συνέχεια ενεπλάκησαν στην υπόθεση ξένες ναυτικές δυνάμεις.

Από τη διεθνή βάση δεδομένων (equasis.org) προκύπτει ότι το πλοίο ανήκει σε εταιρεία με έδρα τον Λίβανο.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.