ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
25 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ψευδοκράτος: Aπειλεί με νέες «ενέργειες στην ΑΟΖ» της Κύπρου

1 min read

Το ψευδοκράτος άρχισε τις απειλές, μετά τη NAVTEX της Κυπριακής Δημοκρατίας που εκδόθηκε για το  υπό ιταλική σημαία πλοίο «Odin Finder»

Ψευδοκράτος και Τουρκία θα προβούν στις αντίστοιχες ενέργειες για την προστασία των νόμιμων δικαιωμάτων και συμφερόντων, που επιχειρείται να σφετεριστούν, αναφέρει ανακοίνωση του «υπουργείου εξωτερικών», κάνοντας λόγο για μονομερείς δραστηριότητες των Ε/κ, οι οποίες «συνεχίζονται παρά τις προειδοποιήσεις μας, δεν εξυπηρετούν άλλο σκοπό από την κλιμάκωση της έντασης στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου».

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, στην ανακοίνωση που αφορά την NAVTEX της Κυπριακής Δημοκρατίας, που δημοσιεύθηκε στις 14 Δεκεμβρίου, το «υπεξ» αναφέρει επίσης ότι θα συνεχιστούν οι προσπάθειες των αρμόδιων αρχών προκειμένου να καταγραφούν οι απόψεις και να ληφθούν υπόψη τα αιτήματά τους για την προστασία των δικαιωμάτων και συμφερόντων του τουρκοκυπριακού «λαού».

Πρόκειται για την NAVTEX για το πλοίο «Odin Finder» υπό ιταλική σημαία με ισχύ από τις 17 Δεκεμβρίου 2021 μέχρι την 1η Ιανουαρίου 2022.

Το «υπεξ» υποστηρίζει ότι η περιοχή «όπου σχεδιάζεται να διεξαχθεί η δραστηριότητα» συμπίπτει με την περιοχή αδειοδότησης στην Τουρκική Εταιρεία Πετρελαίου (TPAO) από το ψευδοκράτος. «Είναι προφανές ότι η ε/κ πλευρά δεν απέχει από το να σφετεριστεί τα ίσα και κατοχυρωμένα δικαιώματα του τ/κ λαού», ισχυρίζεται.

Η διεθνής κοινότητα, ιδιαίτερα η Ευρωπαϊκή Ένωση, πρέπει να δει ότι η ε/κ πλευρά είναι αυτή που εμποδίζει τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος ειρήνης και ηρεμίας στην Ανατολική Μεσόγειο, προβάλλεται, επίσης, στην ανακοίνωση του «υπεξ», ο ισχυρισμός.

Επαναλαμβάνει τέλος ότι η πρόταση της τ/κ πλευράς που κατατέθηκε στις 13 Ιουλίου 2019 για τους υδρογονάνθρακες με στόχο την επίτευξη σταθερότητας στην ανατολική Μεσόγειο, «είναι ακόμη στο τραπέζι».

Σημείωση: Παρότι η φωνή του “υπεξ” του ψευδοκράτους, θεωρείται η φωνή της Άγκυρας, επισημαίνεται η σιωπή που έχει τηρήσει μέχρι στιγμής τουλάχιστον το ΥΠΕΞ της Τουρκίας.

philenews / ΚΥΠΕ   

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.