ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
20 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Συναγερμός! «Απόβαση» Τούρκων στην Ελλάδα – Αποκαλυπτικά τα στοιχεία της Eurostat

1 min read

Σε επιφυλακή οι Ελληνικές Αρχές – Μέσα στο 2017 έγινε μία πραγματική απόβαση των Τούρκων στη χώρας μας – Τι αποκαλύπτουν τα στοιχεία της Eurostat – Οι φόβοι της επόμενης ημέρας

Τα στοιχεία της Eurostat είναι αποκαλυπτικά! Μέσα στο 2017, αμέσως μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου του 2016 στην Τουρκία, που αποτέλεσε την αφορμή για το καθεστώς Ερντογάν να ξεκινήσει το πογκρόμ κατά των αντιπάλων του, «μετανάστευσαν» στην Ελλάδα 1.820 Τούρκοι αντικαθεστωτικοί. Ένας αριθμός δεκαπλάσιος από το 2016, όπου σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, οι αιτήσεις από Τούρκους πολίτες για άσυλο στην Ελλάδα έφθανε τις 180.

Όπως αναφέρει το pentapostagma.gr, το συγκεκριμένο γεγονός μπορεί να αποτελεί ένα εκρηκτικό μείγμα για τη χώρα μας, αφού ο Τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν κυνηγάει τους Τούρκους αντικαθεστωτικούς προκειμένου να τους συλλάβει. Παράλληλα δημιουργείται ο κίνδυνος της αλλοίωσης του τοπικού πληθυσμού, αν αναλογιστεί κανείς πώς μετακομίζουν σε μικρά νησιά.

Δείτε τους αριθμούς

Με βάση τα στοιχεία της Eurostat, το 2011 ζήτησαν άσυλο στην Ελλάδα 35 άτομα. Το 2012 ο αριθμός των Τούρκων πολιτών που ζήτησαν άσυλο μειώθηκε στους 30, το 2013 υπήρξε μια νέα μικρή μείωση με τον αριθμό να «πέφτει» στους 25. Το 2014 και το 2015 ο αριθμός έμεινε στα ίδια επίπεδα, 30 και 40 Τούρκοι πολίτες ζήτησαν αυτά τα δύο χρόνια άσυλο στην Ελλάδα.

Μέχρι αυτό το σημείο οι αιτούντες άσυλο στην Ελλάδα ήταν συνήθως κουρδικής καταγωγής.

Δείτε στη gallery του Newsbomb.gr τον πίνακα με τα επίσημα στοιχεία της Eurostat

Το 2016 οι αιτήσεις από Τούρκους πολίτες για άσυλο στην Ελλάδα εκτινάχθηκαν στις 180, ενώ πέρυσι (2017) ο αριθμός δεκαπλασιάστηκε φτάνοντας τις 1.820.




Όπως προκύπτει τα επίσημα στοιχεία της Eurostat, πλέον καταφθάνουν πραγματικές καραβιές Τούρκων πολιτών, οι οποίοι διαφεύγουν με τις οικογένειές τους και ζητούν άσυλο στην χώρα μας. Μεταξύ τους υπάρχουν πάντα και άτομα κουρδικής καταγωγής ωστόσο πλέον περνούν τα σύνορα δάσκαλοι, καθηγητές, νομικοί, δικαστές, πολίτες απ’ όλα τα κοινωνικά στρώματα.

Σύμφωνα με το pentapostagma.gr, η κατάσταση έχει αλλάξει δραματικά και οι Ελληνικές Υπηρεσίες έχουν να αντιμετωπίσουν μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση. Μια κατάσταση η οποία μπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνη για τις ήδη τεταμένες σχέσεις των δυο χωρών.

Μεταξύ των ατόμων που διαφεύγουν μπορεί να υπάρξουν άτομα τα οποία βρίσκονται ψηλά στη λίστα των «στόχων» της Άγκυρας και να προστεθούν έτσι στη λίστα με τους 8 Αξιωματικούς που διέφυγαν με ελικόπτερο μετά το πραξικόπημα και τους 9 Τούρκους που συνελήφθησαν στην Αθήνα από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία λίγο πριν από την επίσκεψη Ερντογάν στη χώρα μας.

 

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.