ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

5 Δεκεμβρίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Συναγερμός από νέα έρευνα: Η μετάλλαξη Δέλτα μπορεί να μεταδοθεί και μεταξύ εμβολιασμένων!

1 min read

Στην διαπίστωση πως η μετάλλαξη Δέλτα του νέου κορωνοϊού μπορεί να μεταδοθεί και μεταξύ εμβολιασμένων ατόμων κατέληξε νέα έρευνα στη Βρετανία, επισημαίνοντας πως αυτός είναι και ένας από τους βασικότερους λόγους που τα κρούσματα στη χώρα εξακολουθούν να παραμένουν ιδιαίτερα υψηλά.

Πιο συγκεκριμένα, η μελέτη του Imperial College του Λονδίνου δείχνει πώς η εξαιρετικά μεταδοτική παραλλαγή Δέλτα μπορεί να εξαπλωθεί ακόμη και μεταξύ των εμβολιασμένων, με την «υποσημείωση», ωστόσο, πως αν και η Δέλτα μπορεί να μεταδοθεί εύκολα από εμβολιασμένους ανθρώπους στα άτομα με τα οποία έχουν επαφή στο νοικοκυριό τους, οι επαφές αυτές είναι λιγότερο πιθανόν να μολυνθούν, εάν έχουν επίσης εμβολιαστεί.

Οι ερευνητές υπογράμμισαν ότι τα ευρήματά τους δεν αποδυναμώνουν το επιχείρημα ότι ο εμβολιασμός είναι ο καλύτερος τρόπος για να μειωθεί η βαριά νόσηση, τονίζοντας, παράλληλα, ότι οι αναμνηστικές δόσεις εμβολίων είναι απαραίτητεςΌπως επίσης διαπίστωσαν, η λοίμωξη στους εμβολιασμένους περνά γρηγορότερα, αλλά το μέγιστο ιικό φορτίο παραμένει παρόμοιο με εκείνο των ανεμβολίαστων.

«Με επαναλαμβανόμενες και συχνές δειγματοληψίες στις επαφές των κρουσμάτων της Covid-19, βρήκαμε ότι οι εμβολιασμένοι μπορεί να μολυνθούν και να μεταδώσουν τη μόλυνση στα μέλη του νοικοκυριού τους, ακόμη και στα εμβολιασμένα», εξήγησε η Δρ. Ανίκα Σινγκαναγιάγκαμ, εκ των συγγραφέων της μελέτης. «Τα ευρήματά μας παρέχουν σημαντικές ενδείξεις για το γιατί η παραλλαγή Δέλτα εξακολουθεί να προκαλεί υψηλούς αριθμούς κρουσμάτων σε όλον τον κόσμο, ακόμη και σε χώρες με υψηλά ποσοστά εμβολιασμού», πρόσθεσε.

Η ανοσία φθίνει με τον καιρό

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στη μελέτη συμμετείχαν 621 εθελοντές. Διαπιστώθηκε ότι από τις 205 επαφές ανθρώπων που είχαν προσβληθεί από την παραλλαγή Δέλτα, το 38%, που ήταν ανεμβολίαστοι, βρέθηκαν θετικοί στον νέο κορωνοϊό. Μεταξύ των εμβολιασμένων, θετικοί βρέθηκαν το 25%. Οι εμβολιασμένοι που βρέθηκαν θετικοί στην Covid-19, κατά μέσο όρο είχαν κάνει το εμβόλιο πολύ πριν από εκείνους που βγήκαν αρνητικοί στο τεστ.

Αυτό, σύμφωνα με τους συγγραφείς, είναι ένδειξη ότι η ανοσία φθίνει με τον καιρό και ενισχύει το επιχείρημα ότι είναι αναγκαίες οι αναμνηστικές δόσεις. «Η ανοσία φθίνει με τον καιρό, είναι ατελής, έτσι θα έχουμε ακόμη μεταδοτικότητα και για αυτό το πρόγραμμα αναμνηστικών δόσεων είναι τόσο σημαντικό», σχολίασε ο επιδημιολόγος Νιλ Φέργκιουσον.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.