ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Σύμβουλοι του Ζελένσκι μιλούν για «άνευ όρων διαπραγμάτευση» στη Μαριούπολη!

1 min read

Ποντόλιακ και Αραχαμία δηλώνουν την ετοιμότητά τους για συνομιλίες με τη ρωσική πλευρά

Ο Μικχάιλο Ποντόλιακ, Ουκρανός διαπραγματευτής και επικεφαλής σύμβουλος του Προεδρου Βολοντιμίρ Ζελένσκι, έγραψε στο Twitter ότι η ουκρανική πλευρά είναι έτοιμη να διεξαγάγει διαπραγματεύσεις στην πολιορκημένη πόλη της Μαριούπολης «χωρίς όρους», θέτοντας υπό νέο πρίσμα τις εξελίξεις.

.

«Ναι. Χωρίς όρους. Είμαστε έτοιμοι να πραγματοποιήσουμε έναν ‘ειδικό γύρο διαπραγματεύσεων’ ακριβώς στη Μαριούπολη. Ένας με έναν. Δύο με δύο. Για να σώσουμε τα παιδιά μας, το Αζόφ, τους στρατιωτικούς, τους πολίτες, τα παιδιά, τους ζωντανούς και τους τραυματίες. Όλους. Γιατί είναι δικοί μας. Γιατί είναι στην καρδιά μου. Για πάντα», αναφέρει στην ανάρτησή του.

Ο επικεφαλής της ουκρανικής διαπραγματευτικής αντιπροσωπείας, Ντέιβιντ Αραχαμία, επιβεβαίωσε επίσης μέσω Telegram την ετοιμότητά του να βρεθεί στη Μαριούπολη:

«Ο Mykhailo Podoliak και εγώ είμαστε έτοιμοι να φτάσουμε στη Μαριούπολη για συνομιλίες με τη ρωσική πλευρά σχετικά με την εκκένωση της στρατιωτικής μας φρουράς και των πολιτών. Οι εκπρόσωποι της αντιπροσωπείας μας διατηρούν συνεχή επαφή με τις ουκρανικές δυνάμεις στη Μαριούπολη. Σήμερα, σε συνομιλία με τους υπερασπιστές της πόλης, υπήρξε πρόταση για διεξαγωγή διαπραγματεύσεων για την εκκένωση της στρατιωτικής μας φρουράς ακριβώς εκεί, στη Μαριούπολη. Από την πλευρά μας, είμαστε έτοιμοι να φτάσουμε για τέτοιες διαπραγματεύσεις ανά πάσα στιγμή, μόλις λάβουμε επιβεβαίωση από τη ρωσική πλευρά».

Σύμφωνα με τα όσα μετέφερε το Associated Press, η Ρωσία δεν έχει απαντήσει μέχρι αυτή την ώρα στην πρόταση.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.