ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Συμπαράσταση της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης στους πληγέντες από τις πυρκαγιές στην Αττική

1 min read

Τη συμπαράσταση της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης προς τους πληγέντες από τις πυρκαγιές στην Αττική εξέφρασε ο Πρόεδρος της Κοινότητας κ. Βασίλης Παπαστεργιάδης Σε επικοινωνία του με τον υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για θέματα Αποδήμων, κ. Τέρενς Κουίκ, καθώς και με άλλους αρμόδιους φορείς.

Ο κ. Παπαστεργιάδης συζήτησε με τον κ. Κουίκ τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσε να βοηθήσει αποτελεσματικότερα τους πυρόπληκτους τόσο η Κοινότητα όσο και η ομογένεια. Ο κ. Κουίκ ανέφερε ότι θα επανέλθει με συγκεκριμένες λεπτομέρειες για το είδος της βοήθειας που απιτείται και για το πώς θα συντονιστεί η πρόσπαθεια αυτή.

Παράλληλα, ο κ. Παπαστεργιάδης πρόκειται να έχει συναντήσεις με πολιτειακούς υπουργούς οι οποίοι σε επικοινωνία μαζί τους ανταποκρίθηκαν θετικά αναφέροντας πως η κυβέρνηση της Βικτώριας είναι πρόθυμη να βοηθήσει.

Ο κ. Παπαστεργιάδης επικοινώνησε επίσης και με την Πρέσβη της Ελλάδας στην Αυστραλία κ. Αικατερίνη Ξαγοράρη, και συμφώνησαν όπως αναμένουν ενημέρωση από την Αθήνα για τι το βοήθεια θα χρειαστεί και πού θα πρέπει να αποσταλεί.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας αυτής, ξεκινά επαφές με την Εκκλησία και τις μεγάλες κοινότητες και οργανισμούς για το συντονισμό μιας παμπαροικιακής κινητοποίησης για την άμεση ενίσχυση των θυμάτων της πύρινης λαίλαπας που έπληξε την Αττική.

“H Κοινότητά μας εκφράζει τα συλληπητήριά της προς τις οικογένειες των δεκάδων θυμάτων της πυρκαγιάς και τη συμπαράστασή της σε εκείνους που είδαν τις περιουσίες τους και τους κόπους μιας ζωής να γίνονται στάχτη μέσα σε λίγη ώρα. Τόσο ο οργανισμός μας όσο και η ομογένεια γενικότερα, για άλλη μια φορά θα κάνουν ο,τι μπορούν για να βοηθήσουν τους συμπατριώτες μας σε αυτή τη δύσκολη στιγμή,» δήλωσε ο κ. Παπαστεργιάδης.

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.