ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Συμφωνία-σοκ Άγκυρας με Κατάρ: 36 μαχητικά αεροσκάφη του Κατάρ μεταξύ τους και Rafale F.3 μεταφέρονται στη Τουρκία!

1 min read

Επικυρώθηκε από το τουρκικό κοινοβούλιο και εγκρίθηκε από τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η στρατιωτική συμφωνία Τουρκίας-Κατάρ βάσει της οποίας ιδρύθηκε τουρκική στρατιωτική βάση στο Κατάρ και η Τουρκία θα δέχεται την ανάπτυξη έως και 36 πολεμικών αεροσκαφών του Κατάρ και 250 στρατιωτικού προσωπικού στην Τουρκία!

  • Η συμφωνία αναφέρει επίσης ότι τα υπερσύγχρονα μαχητικά του Κατάρ (διαθέτει από F-15, μέχρι Rafale F.3 και Eurofighter) θα είναι πλήρως εξοπλισμένα για επιχειρήσεις «κατά των κοινών εχθρών» αν απαιτηθεί (εδώ θα πρέπει να υπάρξει επιπλέον έγκριση των νομοθετικών σωμάτων των δύο χωρών)! 

Επίσης οι πιλότοι του Κατάρ θα εκπαιδεύονται για κοινές επιχειρήσεις και θα εκτελούν κοινές αποστολές με τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις!

Σε άλλη άρθρο της συμφωνίας, ουσιαστικά το Κατάρ μετατρέπεται σε μία τεράστια τουρκική στρατιωτική βάση με την αραβική χώρα να διαθέτει στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις όλες τις διευκολύνσεις που απαιτούνται στις τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις που θα αναπτύσσονται στο κράτος του Κόλπου!

Ήδη η Τουρκία έχει μια μεγάλη στρατιωτική βάση με δύναμη μιας Ταξιαρχίας να εδρεύει στο πάμπλουτο αραβικό κράτος.

Ένα πρώτο πρόβλημα για την Ελλάδα είναι ότι η Τουρκία «θα μάθει καλά» τα Rafale, όπως είχε μάθει τα Mirage 2000 στην δεκαετία του ’90 σε κοινές ασκήσεις με την αιγυπτιακή Αεροπορία τότε. 

  • Επίσης ο στόλος μεταφορικών αεροσκαφών του Κατάρ τίθεται στην διάθεση των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων για μεταφορά σε όλο τον κόσμο! Από τις τουρκικές στρατιωτικές βάσεις στην Λιβύη και την Σομαλία, μέχρι την Συρία, το Αζερμπαϊτζάν, φυσικά το Κατάρ κλπ.

O στόλος αυτός περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και 8 αεροσκάφη στρατηγικών μεταφορών C-17!

Το Κατάρ αγοράζει, επίσης, μεγάλο αριθμό μη επανδρωμένων αεροσκαφών Bayraktar, αρμάτων μάχης Altay κλπ. 

Η Τουρκία εγγυάται την εθνική ασφάλεια του Κατάρ και αυτομάτως καθίσταται ρυθμιστικός παράγων και εγγυήτρια δύναμη στην περιοχή του Κόλπου.

Και όλα αυτά έρχονται μετά την κολοσσιαία συμφωνία οικονομικής στήριξης της Τουρκίας από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με άμεση καταβολή 10 δισ. ευρώ σε ταμείο οικονομικής συνεργασίας και επιπλέον 10 δισ. ευρώ σε άλλες επενδύσεις με τις δύο χώρες.

Σημειώνεται ότι Κατάρ και ΗΑΕ μέχρι χθες ήταν εχθροί. Και σήμερα δεν είναι φίλοι, απλά έχει εκτονωθεί η κρίση του 2016.

Αλλά και οι δύο στηρίζουν πλέον «με νύχια και με δόντια» την Τουρκία…

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.