ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Σύμφωνα με την UEFA το Κοσσυφοπέδιο είναι Σερβία

1 min read

Εν μέσω τεταμένων σχέσεων και εντάσεων μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινας, η UEFA φαίνεται να έριξε λάδι στη φωτιά με την παρουσίαση του λογότυπου για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα το 2024,  όπου το Κοσσυφοπέδιο ουσιαστικά δεν αναγνωρίστηκε από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία.

Κατά την παρουσίαση των χωρών της ηπείρου σε βίντεο της UEFA, το Κόσοβο είναι ενσωματωμένο στη Σερβική Επικράτεια. Επιπρόσθετα,  δεν υπάρχουν πληροφορίες εάν αυτό είναι αποτέλεσμα σφάλματος ή αμέλειας στην παραγωγή του βίντεο.

Το Κοσσυφοπέδιο κήρυξε την ανεξαρτησία του το 2008 μετά από μακρές συγκρούσεις, αλλά ακόμα δεν αναγνωρίζεται από ορισμένες χώρες της Ευρώπης, σημειώνει το βουλγαρικό Dnevnik.

 Τον Μάρτιο, η χώρα βρέθηκε ξανά στο επίκεντρο ενός διπλωματικού σκανδάλου ποδοσφαίρου σχετικά με τη μη αναγνώριση από την Ισπανία.

Το βίντεο της UEFA προκάλεσε πολλές αντιδράσεις στα κοινωνικά δίκτυα, κυρίως από κατοίκους του Κοσσυφοπεδίου και Αλβανούς. Η σερβική Telegraph σχολίασε εν συντομία: «Σύμφωνα με την UEFA, το Κοσσυφοπέδιο είναι Σερβία».

The Hellenic Information Team

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.