ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
18 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Συλλαλητήριο Αθήνα για τη Μακεδονία: Όλα έτοιμα για το μεγάλο ραντεβού -Αναμένεται μεγάλη προσέλευση

1 min read

Συλλαλητήριο στην Αθήνα για τη Μακεδονία: Για τις δύο το μεσημέρι της Κυριακής (4/2) έχει προγραμματιστεί το συλλαλητήριο της Αθήνας για την Μακεδονία. Τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια με την ΕΛ.ΑΣ. να δημιουργεί ειδικές ζώνες προκειμένου να μην συναντηθούν ιδεολογικά αντίθετες ομάδες.

Κεντρικοί ομιλητές θα είναι ο Μίκης Θεοδωράκης και ο Γιώργος Κασιμάτης. Χαιρετισμό εκ μέρους της Εκκλησίας θα απευθύνουν οι μητροπολίτες Σύρου, Χίου, Δράμας και Ηλιουπόλεως. Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας κλειστοί θα είναι από τις 10 το πρωί της Κυριακής οι σταθμοί του Μετρό σε Σύνταγμα, Ομόνοια και Πανεπιστήμιο.

Στην Ερμού η εξέδρα

Η εξέδρα των ομιλητών θα στηθεί στην Ερμού. Στόχος είναι να υπάρχει ακουστική στην Πανεπιστημίου, στη Βασιλίσσης Σοφίας, στη Φιλελλήνων και στη Σταδίου. Μετά το συλλαλητήριο οι διοργανωτές θα εκδώσουν ψήφισμα. Αυτό, θα παραδοθεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της Βουλής.

Συγκεντρώσεις και αντισυγκεντρώσεις την ίδια ώρα

Την ίδια ώρα με το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, θα πραγματοποιήσουν αντισυγκεντρώσεις ομάδες του Αντιεξουσιαστικού χώρου στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου στην ομώνυμη οδό.

proet

Μάλιστα γίνεται ακόμα πιο εκρηκτική η κατάσταση, έπειτα από εκατέρωθεν διαδικτυακές δηλώσεις από την μια πλευρά μιας εκ των φερόμενων συνδιοργανωτών του συλλαλητηρίου για την Μακεδονία που έκανε λόγο για “δυο ίσως και τρεις σφαίρες στους προδότες”, και από την άλλη ιδρυτικού μέλους τις Αναρχικής συλλογικότητας “Ρουβίκωνας” οποίος μέσω ιστοσελίδας κοινωνικής δικτυώσεις έγραψε πως την “Κυριακή θα χυθεί αίμα”, κάνοντας λόγο για “σφουγγαρίστρες” και “μαχαίρια”.

Τα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ. για το συλλαλητήριο

Φραγμοί με λεωφορεία των ΜΑΤ και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις θα αναπτυχθούν στην οδό Πανεπιστημίου, περίπου στο ύψος τις οδού Εδουάρδου Λω, προκειμένου να μην έρθουν αντιμέτωποι, αντιεξουσιαστές με διαδηλωτές του συλλαλητηρίου. Παρόμοιος φραγμός θα δημιουργηθεί και στα Λουλουδάδικα πριν την παράπλευρη είσοδο τις Βουλής.

Εκτός αυτού δρακόντεια θα είναι τα μέτρα και κατά την αποχώρηση των διαδηλωτών από την πλατεία Συντάγματος, ώστε ομάδες νεαρών που βέβαια θα έχουν παρεισφρήσει στο συλλαλητήριο, να μην κατευθυνθούν σε καταλήψεις Αναρχικών στο κέντρο τις Αθήνας, καθώς εκεί οι καταστάσεις κυριολεκτικά μπορεί να γίνουν απρόβλεπτες.

Για το λόγο αυτό και με στόχο να κυλήσουν όλα ομαλά, αστυνομικοί τις Ασφάλειας θα έχουν εντοπίσει ομάδες ατόμων που έχουν διάθεση και πρόθεση να προκαλέσουν επεισόδια και να αμαυρώσουν το συλλαλητήριο και θα τους ακολουθήσουν μετά το τέλος της εκδήλωσης.

troxaia

Το ίδιο θα συμβεί και για τους αντιεξουσιαστές οι οποίοι κατά την διάρκεια τις δικής τους συγκέντρωσης θα βρίσκονται σε στενό αστυνομικό κλοιό, ώστε να αποκλειστεί η περίπτωση να κινηθούν εναντίον των ανθρώπων που θα πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο.

Όσον αφορά στα 2.000 λεωφορεία που θα φθάσουν στην Αθήνα από ολόκληρη την Ελλάδα, θα τα οδηγήσουν αστυνομικοί τις Τροχαίας, στο τέλος της Λ. Συγγρού, ώστε οι διαδηλωτές να κατευθυνθούν πεζοί, στο Σύνταγμα.

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις (απαγόρευση στάσης-στάθμευσης από ώρα 22.00΄ της 03/02/2018 και διακοπή κυκλοφορίας, σταδιακά και ανάλογα με τις επικρατούσες συνθήκες, από ώρα 06.00΄ της 04/02/2018)  θα ισχύσουν στην ευρύτερη περιοχή του Κέντρου της Αθήνας, και ειδικότερα κατά μήκος και πέριξ των κάτωθι οδικών αξόνων:

  • 28ης Οκτωβρίου – Πατησίων, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Κοδριγκτώνος και Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου) και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο.
  • Χαλκοκονδύλη , στο τμήμα της μεταξύ της οδού Γ΄ Σεπτεμβρίου και της Πλ. Κάνιγγος.
  • Σόλωνος, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο.
  • Ακαδημίας, σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο.
  • Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου), σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο.

Πλατεία Συντάγματος.

  • Αιόλου, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου) και Σταδίου.
  • Π. Τσαλδάρη (Πειραιώς) , στο τμήμα της μεταξύ της Ιεράς Οδού και της Πλ. Ομονοίας.
  • Αθηνάς , σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο.
  • Ερμού , στο τμήμα της μεταξύ των οδών Αθηνάς και Π. Τσαλδάρη (Πειραιώς).
  • Σταδίου, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο.

Πλατεία Συντάγματος.

  • Β. Γεωργίου Α΄, σε όλο το μήκος της .
  • Λ. Βασ. Αμαλίας , σε όλο το μήκος της και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο.
  • Φιλελλήνων, σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο.
  • Λ. Συγγρού, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Αμ. Φραντζή και Αθ. Διάκου και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο.
  • Λ. Βασ. Κων/νου, σε όλο το μήκος της και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο.
  • Αρδηττού, σε όλο το μήκος της και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο.
  • Λ. Βασ. Σοφίας, σε όλο το μήκος της και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο.
  • Γέλωνος , στο τμήμα της μεταξύ των οδών Δορυλαίου και Π. Κόκκαλη.
  • Π. Κόκκαλη, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Γέλωνος και της Λ. Βασ. Σοφίας.
  • Δορυλαίου, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Π. Κυριακού και της Λ. Βασ. Σοφίας.
  • Λ. Αλεξάνδρας, σε όλο το μήκος της και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο.
  • Ιπποκράτους, σε όλο το μήκος της.
  • Ζαχάρωφ, στο τμήμα της μεταξύ των Λεωφόρων Αλεξάνδρας και Βασ. Σοφίας.
  • Λ. Κηφισίας, στο τμήμα της μεταξύ των Λεωφόρων Κατεχάκη και Αλεξάνδρας, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα.
  • Λ. Μεσογείων, στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Κατεχάκη και της οδού Φειδιππίδου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα.
  • Λ. Κατεχάκη , στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Μεσογείων και της οδού Πίνδου και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας.
  • Φειδιππίδου, στο τμήμα της μεταξύ των Λεωφόρων Μεσογείων και Βασ. Σοφίας.
  • Μιχαλακοπούλου, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Φειδιππίδου και Σπ. Μερκούρη και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας.

Κλειστό το Μετρό

Σημειώνεται οτι την Κυριακή (4/2) θα είναι κλειστοί οι σταθμοί του μετρό Συντάγματος, Πανεπιστημίου και Ομόνοιας, με εντολή της αστυνομίας, ενώ θα υπάρχουν παρεμβάσεις από την Τροχαία σε όλο το κέντρο.

Οργανωτική Επιτροπή για το συλλαλητήριο στην Αθήνα: Να μείνει ανοιχτό το Μετρό

Έκκληση προς την Αστυνομία να κρατήσει ανοιχτό τον σταθμό του μετρό στο Σύνταγμα, ώστε να μπορέσει ο κόσμος να παραβρεθεί ευκολότερα στο συλλαλητήριο απευθύνει η οργανωτική επιτροπή.

«Απευθύνω έκκληση την Κυριακή να λειτουργήσει ο σταθμός του Συντάγματος, για να μπορέσει ο κόσμος να έρθει καλύτερα, να έρθουν με τις οικογένειές τους με τα παιδιά τους» τόνισε ο εκπρόσωπος των διοργανωτών, Στέλιος Καλόγερος, ενώ παράλληλα σημείωσε πως «δεν υπάρχει κανένας λόγος και φόβος επεισοδίων».

«Αύριο μιλάει το Σύνταγμα, μιλάει ο ελληνικός λαός, που κατεβαίνει στο δρόμο εκτός κομμάτων» επεσήμανε ο ίδιος.

Σημειώνεται πως η Αστυνομία, στο πλαίσιο των μέτρων ασφαλείας που λαμβάνει για τη συγκέντρωση της Κυριακής, ανακοίνωσε ότι θα παραμείνουν κλειστοί όλοι οι σταθμοί του Μετρό που βρίσκονται κοντά στα κεντρικά σημεία διεξαγωγής του συλλαλητηρίου, δηλαδή οι σταθμοί του Μετρό «Σύνταγμα», «Πανεπιστήμιο» και «Ομόνοια», από τις 10:00 το πρωί της Κυριακής.

pwlhhh

 

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.