ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
20 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Συγκυβερνήτης Τουρκίας Ν.Μπαχτσελί: «Δεν θα ακουστούν καμπάνες στην Αγιά Σοφιά – Να προσέχουν οι Έλληνες»

1 min read

Ο κυβερνητικός εταίρος του Ρ.Τ.Ερντογάν και επικεφαλής του CHP, Ντεβλέτ Μπαχτσελί έκανε νέες προκλητικές δηλώσεις εναντίον της Ελλάδας αναφορικά με την Αγιά Σοφιά, υποστηρίζοντας την μετατροπή της σε τζαμί.

Σχολιάζοντας το θέμα της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί που ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έχει ζητήσει να εξεταστεί, ο Μπαχτσελί τόνισε:

«Η Αγία Σοφία είναι τζαμί, ένα σύμβολο της κατάκτησης από τον τουρκικό μουσουλμανικό λαό. Αυτό είναι μια αλήθεια που δεν αλλάζει και πρέπει όλοι να κατανοήσουν. Με το θέλημα του Αλλάχ, το κάλεσμα για προσευχή (εζάν) θα ακουστεί από τους μιναρέδες της Αγίας Σοφίας και όχι ο ήχος της καμπάνας».

Ο Μπαχτσελί καταφέρθηκε, μάλιστα, εναντίον της Ελλάδας τονίζοντας ότι οι ελληνικές Αρχές «θα πέσουν θύματα των απειλών» που εξαπολύουν.

«Οι ελληνικές Αρχές είτε δεν καταλαβαίνουν ότι θα είναι οι ίδιοι θύματα των απειλών (σ.σ. που εξαπολύουν) είτε τυφλώθηκαν από το μίσος και την οργή».

Υπενθυμίζεται ότι ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, φέρεται να έδωσε οδηγίες προκειμένου να αλλάξει το καθεστώς της Αγίας Σοφίας όπως μετέδωσε η τουρκική εφημερίδα «Χουριέτ» την Παρασκευή.

«Στην Αγία Σοφία μπορεί να διαβάζεται και προσευχή, μπορεί να διαβάζεται και το εδάφιο της Κατάκτησης από το Κοράνι. Το έθνος μας θα πρέπει να αποφασίσει γι’ αυτό» φέρεται να δήλωσε ο Ερντογάν.

Ο ίδιος υπενθύμισε ότι η Αγία Σοφία μετατράπηκε σε μουσείο το 1934 και ζήτησε έρευνα προκειμένου να αλλάξει το καθεστώς και να χαρακτηριστεί επισήμως τζαμί, αλλά παράλληλα να κρατήσει και την ιδιότητα του μουσείου, ώστε να είναι επισκέψιμο και από τουρίστες

«Η Αγία Σοφία ως τζαμί μπορεί να συνεχίσει να δέχεται τουρίστες. Όπως το Μπλε Τζαμί» φέρεται να δήλωσε.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.