ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
23 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Συγκλονίζουν οι εικόνες που κατέγραψε ο δορυφόρος

1 min read

Την σφοδρότητα του φαινομένου που έπληξε την περιοχή της Χαλκιδικής και στοίχησε τη ζωή σε 7 συνανθρώπους μας κατέγραψε ο δορυφόρος.

Σύμφωνα με αυτό τις βραδινές ώρες της Τετάρτης 10 Ιουλίου 2019 και πιο συγκεκριμένα κατά το διάστημα 21:00-00:00 καταιγίδες ιδιαίτερης σφοδρότητας, συνοδευόμενες στις περισσότερες περιοχές από σφοδρούς ανέμους και σε ορισμένες περιπτώσεις από χαλάζι μεγάλων διαστάσεων, έπληξαν περιοχές της Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας.

Τα ισχυρότερα φαινόμενα εντοπίστηκαν στο νομό Χαλκιδικής, όπου έχασαν τη ζωή τους 7 άνθρωποι, οι περισσότεροι εκ των οποίων τουρίστες που παραθέριζαν στην περιοχή. Παράλληλα, έχουν καταγραφεί σχεδόν 120 τραυματίες.

Η σφοδρότητα των ανέμων, που αποτέλεσε και το βασικό αίτιο για την απώλεια ανθρωπίνων ζωών, οφείλεται τόσο στους πολύ ενισχυμένους ανέμους που έπονταν της βίαιης εισβολής του ψυχρού μετώπου στη Β. Ελλάδα, όσο και στα πολύ έντονα καθοδικά ρεύματα που συνοδεύουν τα κύτταρα των καταιγίδων.

Στο χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζονται: η έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα καταγράφηκε από το σύστημα ανίχνευσης ηλεκτρικών εκκενώσεων του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr “ZEUS”στη Β. Ελλάδα, οι περιοχές όπου χάθηκαν ανθρώπινες ζωές και οι μεγαλύτερες ταχύτητες ανέμου στους πλησιέστερους μετεωρολογικούς σταθμούς του δικτύου μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.

4851302.jpg

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.