ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Συγκλονίζει η περίπτωση 9χρονου αγοριού στην Πάτρα που αποκάλυψε, μέσω σημειώματος, την οικονομική εξαθλίωση της οικογένειάς του

1 min read

Νέα γροθιά στο στομάχι της ελληνικής κοινωνίας αποτελεί η περίπτωση ενός 9χρονου στην Πάτρα, ο οποίος έτρωγε επί μία βδομάδα ρύζι!

Το δράμα που βιώνει το μικρό αγόρι θα έπρεπε να δώσει τροφή για σκέψη, δεδομένου ότι έγινε γνωστό μόλις λίγες μέρες μετά την αποκάλυψη ότι μια συνομήλική του λιποθύμησε από την πείνα μέσα σε έναν φούρνο στη Ρόδο.

Την τραγική κατάσταση της οικογένειας του 9χρονου, η οποία βιώνει συνθήκες απόλυτης οικονομικής εξαθλίωσης εν έτει 2020, αποκάλυψε το ίδιο το παιδί, όταν επισκέφθηκε μαζί με τους γονείς του την ανθρωπιστική οργάνωση «Φωτεινό αστέρι» για να πάρουν ρούχα. Σε εκείνη την επίσκεψη οι άνθρωποι της εθελοντικής δράσης έδωσαν στο αγοράκι ένα κομμάτι χαρτί και του ζήτησαν να ζωγραφίσει, όμως εκείνο προτίμησε να γράψει «μην το πείτε στη μαμά μου, τρώμε μια βδομάδα ρύζι»!

Σε μια προσπάθεια να καταδείξουν το τεράστιο πρόβλημα της φτώχειας που μαστίζει ολοένα περισσότερες ελληνικές οικογένειες, οι εθελοντές του ανθρωπιστικού σωματείου ανέβασαν στη συνέχεια στη σελίδα τους στο facebook το εν λόγω σημείωμα, που κάνει ακόμα και τους πιο ψύχραιμους να νιώσουν ρίγη συγκίνησης. «Μεγάλες αλήθειες που δεν μπορούν να κρυφτούν από ένα παιδί», ήταν το σχόλιο με το οποίο οι άνθρωποι του «Φωτεινού αστεριού» συνόδευσαν τη συγκλονιστική ανάρτησή τους. Η υπεύθυνη της οργάνωσης Βάσω Νικολακοπούλου, από την πλευρά της, έκανε λόγο για «τραγική κατάσταση».

Έρχονται με ντροπή

«Το συγκεκριμένο αγοράκι κατά την παραμονή του στο “Φωτεινό αστέρι” κάθισε να ζωγραφίσει για λίγο στα τραπεζάκια που έχουμε στον χώρο μας. Έγραψε αυτό το σημείωμα και μας το έδωσε», τόνισε μιλώντας στο thebest.gr, ενώ πρόσθεσε ότι τον τελευταίο καιρό υπάρχει μεγάλη ανάγκη για τρόφιμα. «Αυτό που ζούμε και βλέπουμε αυτή την περίοδο δεν το έχουμε ζήσει ξανά. Έρχονται άνθρωποι με ντροπή και ζητάνε, αν έχουμε, να τους δώσουμε γάλα και μακαρόνια», ανέφερε χαρακτηριστικά η κυρία Νικολακοπούλου.

Στα τέλη Ιουνίου μια παρόμοια ιστορία είχε αποκαλυφθεί στη Ρόδο, όταν ένα 9χρονο κοριτσάκι έχασε τις αισθήσεις του από την πείνα και σωριάστηκε στο πάτωμα του φούρνου, όπου είχε πάει μαζί με τη μητέρα του για να αγοράσουν ένα καρβέλι ψωμί! Όπως αποκαλύφθηκε, η μητέρα του κοριτσιού, η οποία απασχολούνταν στον κλάδο του τουρισμού και είχε μείνει άνεργη, ανέβαινε έναν Γολγοθά, αφού προσπαθούσε μόνη της να θρέψει τα δίδυμα κοριτσάκια της.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.