ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Συγκλονίζει η ιστορία του Στάθη Ηλιάκη! Βγήκε 2ος στις Πανελλήνιες – Αφιερώνει την επιτυχία στον πατέρα του που δεν βρίσκεται στη ζωή

1 min read

Ο 18χρονος Στάθης Ηλιάκης, από τον Αλμυρό της Μαγνησίας, γνώριζε από τις αρχές του καλοκαιριού για τη μεγάλη του επιτυχία στις εισαγωγικές εξετάσεις καθώς ότι ήταν ο δεύτερος σε βαθμολογία σε όλη την Ελλάδα με 19.540 μόρια.

Το γεγονός αυτό δεν άλλαξε καθόλου τον νεαρό, που πέρασε πρώτος στο τμήμα Χημικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου και του επιτρέπει να κάνει όνειρα για το αύριο και τη ζωή του.

Το Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων συνάντησε τον Στάθη Ηλιάκη στον Αλμυρό, την ιδιαίτερη πατρίδα του και το πρώτο πράγμα που δήλωσε ήταν ότι «η επιτυχία μου αφιερώνεται στον πατέρα μου, που βρίσκεται κοντά στους Αγγέλους, αφού έφυγε ξαφνικά από τη ζωή πριν δυόμιση χρόνια».

«Στήριγμά μου είναι η μητέρα μου Ευγενία, που εργάζεται σε τυροκομείο της περιοχής για να μας προσφέρει ό,τι περισσότερο μπορεί, σε μένα και την αδελφή μου, που είναι τεταρτοετής στους Μηχανολόγους Μηχανικούς στο Πολυτεχνείο του Βόλου», πρόσθεσε ο Στάθης.

Μιλώντας με έναν 18χρονο, περιμένεις να ακούσεις φράσεις κλισέ που χρησιμοποιούν οι συνομήλικοί του και σε αφήνει άφωνο με την συγκροτημένη σκέψη και ανάλυση, η οποία τον οδήγησε στην σημερινή του επιτυχία, καθώς σκεφτόταν πολλά επαγγέλματα τα τελευταία χρόνια πριν καταλήξει στο «θέλω να σπουδάσω Χημικός Μηχανικός».

«Σκεφτόμουν από τη δουλειά του γεωργού και του κτηνοτρόφου μέχρι το να γίνω φιλόλογος ή μαθηματικός, όπως η μητέρα μου, ασχέτως αν οι συγκυρίες δεν τις επιτρέπουν να ασκήσει το επάγγελμα. Κατέληξα να αποφασίσω να σπουδάσω Χημικός Μηχανικός γιατί υπάρχει μία ευρύτατη γκάμα δυνατοτήτων σε αυτή την επιστήμη και φυσικά μου άρεσε πάρα πολύ», λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Στάθης.

«Στη ζωή μου έμαθα πως πρέπει με ό,τι ασχολούμαι να το φτάνω ως το τέλος, στο καλύτερο δυνατό, και πάντα με πολύ αγάπη, όπως συμβαίνει και μέσα στο σπίτι μας. Έφυγε ο πατέρας μου, αλλά έχω την μητέρα μου, την αδελφή μου, τους παππούδες μου, τους θείους μου. Όλοι μας δίνουν πολύ αγάπη», προσθέτει.

Ο Στάθης Ηλιάκης στα 18 του χρόνια, εργάζεται εποχιακά σε βιομηχανική μονάδα στην ΒΙΠΕ Αλμυρού για να εξασφαλίσει το χαρτζιλίκι του και για να βοηθήσει την οικογένειά του.

Τώρα σκέπτεται τη νέα του ζωή στην Αθήνα, που ως σήμερα την επισκέφθηκε ελάχιστες φορές, όχι για βόλτες, αλλά όποτε χρειαζόταν να πάει για να διαγωνισθεί με τους κορυφαίους από όλη την Ελλάδα στους διαγωνισμούς «Αρχιμήδης» της Μαθηματικής Εταιρείας και πάντα κέρδιζε διεθνείς διακρίσεις και βραβεύσεις.

Του χρειάζονται δύο-τρείς ημέρες, για να δει και να τσεκάρει τις διαδρομές από το νέο του σπίτι στον Νέο Κόσμο μέχρι την Πολυτεχνιούπολη στου Ζωγράφου, να μάθει τις λεωφορειακές γραμμές και την λειτουργία του Μετρό.

Μιλώντας για το πώς κατάφερε να φτάσει τόσο ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα ο Στάθης λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Δεν ήμουν υπερβολικός με το διάβασμα, ούτε σπαστικός, αλλά είχα μέθοδο, τακτική και αντίληψη. Έκανα φροντιστήριο στον Αλμυρό από την Α’ Γυμνασίου, έβγαινα τις βολτίτσες μου, αλλά τώρα θέλω και να κάνω μια όμορφη και μετρημένη φοιτητική ζωή για να έχω να θυμάμαι τα καλύτερα από τα νεανικά μου χρόνια».

Η μητέρα του, Ευγενία Ηλιάκη-Κολοβού, μαθηματικός, εργάζεται για να τα βγάλει πέρα οικονομικά, με τις υποχρεώσεις απέναντι στα παιδιά της και είναι εξαιρετικά υπερήφανη για τις επιτυχίες τους.

«Πάντα έλεγα ότι αυτό το παιδί (ο Στάθης) θα με κάνει κάποια στιγμή να διαβώ κάποια μεγάλη πόρτα. Δεν ήξερα όμως αν θα ήταν η πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου ή η πόρτα του Κορυδαλλού…», λέει και ξεσπά σε γέλια.

Ο Στάθης Ηλιάκης, πριν λίγες ημέρες τιμήθηκε για την επιτυχία του από τον δήμαρχο Αλμυρού Δημήτρη Εσερίδη με 3.000 ευρώ ως πρώτη βοήθεια στην μεγάλη του προσπάθεια και ένας άλλος ευεργέτης ο Χαράλαμπος Τσιμάς με επιταγή 1.000 ευρώ του αγόρασε όλες τις οικιακές ηλεκτρικές συσκευές για το νέο του σπιτικό στην Αθήνα, ενώ συντοπίτης βουλευτής του αγόρασε ένα υπερσύγχρονο λάπτοπ.

Ο 18χρονος θα εργάζεται μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου, οπότε και λήγει η σύμβασή του στην εταιρεία.

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.