ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

25 Φεβρουαρίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Συγκλονιστικό βίντεο δείχνει τη στιγμή της συντριβής μεταγωγικού ελικοπτέρου στη Σιβηρία

1 min read

Ελικόπτερο μεταφοράς Mi-26 χτύπησε στον πάγο και διαλύθηκε – Από θαύμα σώθηκαν οι οκτώ επιβαίνοντες

Μυστήριο καλύπτει την πτώση ενός στρατιωτικού ελικοπτέρου μεταφοράς τύπου Mi-26 σε απομακρυσμένη περιοχή της Σιβηρίας που αποθανατίστηκε από βίντεο.

Οκτώ άτομα – πέντε επιβάτες και τρία μέλη πληρώματος – τραυματίστηκαν σοβαρά και δίνουν μάχη για να κρατηθούν στη ζωή.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο το ελικόπτερο εν μέσω ομίχλης επιχειρεί να προσεγγίσει το ελικοδρόμιο αλλά την ώρα που πατάει στον πάγο βυθίζεται το πίσω μέρος, σπάει το ουριαίο τμήμα και από εκεί και πέρα αρχίσει η καταστροφή.

Αρχικά διαλύθηκε ο οπίσθιος ρότορας, στη συνέχεια το τεράστιο ελικόπτερο χάνει την ευστάθεια του και διαλύεται και ο κεντρικός ρότορας. Κομμάτια του εκτινάσσονται σε τεράστια απόσταση. Για καλή τύχη των επιβαινόντων το ελικόπτερο δεν ανατινάχθηκε και έτσι τα μέλη της βάσης έτρεξαν γρήγορα προς βοήθεια.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις λόγω των υψηλών θερμοκρασιών ο πάγος είχε χάσει τη συνοχή του και δεν άντεξε το βάρος του τεράστιου αεροσκάφους που βυθίστηκε με τα ολέθρια επακόλουθα.

Το ελικόπτερο μετέφερε προμήθειες και προσωπικό στη βάση CCR που είναι πλούσια σε υδρογονάνθρακα στην περιοχή Yamal στη βορειοδυτική Σιβηρία. 

Δημοσίευση στα Social Media