ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

26 Σεπτεμβρίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Συγκλονιστικές εικόνες: Εξεγερμένοι αλλοδαποί κατέστρεψαν το εκκλησάκι του Άγιου Γεωργίου στην Μόρια της Λέσβου

1 min read

Βάνδαλοι αλλοδαποί κατέστρεψαν το εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου στην Μόρια της Λέσβου, κατά την σημερινή εξέγερσή τους.

Οι δράστες δεν δίστασαν να αδειάσουν ακόμη και το οστεοφυλάκιο!

Στο μεταξύ στα νησιά του Ανατολικού Αγαίου έφτασαν από την απέναντι μικρασιατική ακτή 1.150 αλλοδαποί από την Κυριακή του πρωί και φαίνεται ότι οι Τούρκοι εκμεταλλεύονται την «τρύπα» που υπάρχει βασικά λόγω έλλειψης μέσων

Μία πολύ σωστή προσέγγιση είχε το υπουργείο Εθνικής Αμυνας με την διενέργεια ασκήσεων με πραγματικά πυρά από το διεθνές του Εβρου μέχρι την Στρογγύλη σε μία προσπάθεια να καταδειχθεί η επικινδυνότητα διέλευσης των ελληνικών συνόρων.

Η Ανώτατη Στρατιωτική Διοίκηση Εσωτερικού και Νήσων (ΑΣΔΕΝ) ανακοίνωσε ότι και αύριο 3 Μαρτίου 2020 και καθόλη τη διάρκεια του 24ώρου, θα εκτελούνται βολές με πραγματικά πυρά από ελαφρύ και βαρύ οπλισμό ευθυτενούς τροχιάς, σε θαλάσσιες περιοχές ανατολικά των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου από τη νήσο Σαμοθράκη μέχρι Μεγίστη και το ίδιο θα πράξει και το Δ’ΣΣ.

Λεπτομέρειες και επικίνδυνες περιοχές όπως θα ανακοινώνονται από τις τοπικές στρατιωτικές διοικήσεις.

Μία έκτακτη σύσκεψη του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη στην Λέσβο με τον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, τους δημάρχους του νησιού και τον Χαράλαμπο Αθανασίου.

Κατέληξε σε αδιέξοδο. Δήμαρχοι του νησιού επέμειναν στην άμεση εκκένωση του νησιού από τους παράνομους μετανάστες  και ο υπουργός τους υποσχέθηκε ότι όσοι νέοι μετανάστες και πρόσφυγες έφθασαν στο νησί από το πρωί της Δευτέρας, θα κρατηθούν και θα μεταφερθούν σε κλειστά κέντρα ενώ δεσμεύτηκε ότι θα ξεκινήσει άμεσα η αποσυμφόρηση αρχίζοντας από όσους η αίτηση ασύλου τους έχει εγκριθεί.

Δεν έγινε καμία συζήτηση για την νέα δομή

H ανακοίνωση του υπουργείου μετά τη διαρροή της συνάντησης:

«Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότης Μηταράκης, μετέβη σήμερα στη Λέσβο και στη Χίο, όπου συγκάλεσε σειρά συσκέψεων με σκοπό την ενημέρωση για δύο θέματα σχετικά με τη χθεσινή απόφαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας (ΚΥΣΕΑ): Την αναβάθμιση -σε μέγιστο επίπεδο- των μέτρων φύλαξης των χερσαίων και θαλασσίων συνόρων της χώρας και την προσωρινή αναστολή της υποβολής αιτήσεων ασύλου όσων εισέρχονται παράνομα στη χώρα. 

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Λέσβο, συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου, κ. Μουτζούρης, ο Δήμαρχος Μυτιλήνης, κ. Κύτελης, ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου, κ. Βέρρος, ο Βουλευτής της ΝΔ του νησιού, κ. Αθανασίου, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες. Αντίστοιχα, στη σύσκεψη της Χίου συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου, κ. Μπουγδάνος, ο Δήμαρχος του νησιού, κ. Κάρμαντζης, και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Μετά την ενημέρωση, η συζήτηση επικεντρώθηκε στον συντονισμό και την εφαρμογή των αποφάσεων σε Περιφερειακό και τοπικό επίπεδο»

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.