ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Συγκεντρώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για την υπεράσπιση των δημόσιων μουσείων

1 min read

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις με στόχο την απόσυρση του ν/σ του υπουργείου Πολιτισμού, το οποίο μετατρέπει τα πέντε μεγάλα δημόσια μουσεία (Εθνικό Αρχαιολογικό, Βυζαντινό και Χριστιανικό, Βυζαντινού Πολιτισμού, Αρχαιολογικό Θεσσαλονίκης και Αρχαιολογικό Ηρακλείου) σε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου.

  • Στο πλαίσιο της πανελλαδικής ημέρας δράσης για τα δημόσια μουσεία, εργαζόμενοι και πολίτες συγκεντρώθηκαν εξώ από το Βυζαντινό και το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο. Μαζί τους βρέθηκε και η Ανοιχτή Ορχήστρα.

Σημειώνεται ότι ο κλάδος πραγματοποιεί 24ωρη απεργία αύριο, οπότε εισάγεται και συζητείται στη Βουλή η νομοθετική αλλαγή.

Συγκέντρωση έξω από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν το μεσημέρι μέλη του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, συμμετέχοντας στην πανελλαδική ημέρα δράσης για τα δημόσια μουσεία.

Οι συμμετέχοντες στη διαμαρτυρία εξέφρασαν την αντίθεσή τους και ζήτησαν την απόσυρση του προς ψήφιση σχεδίου νόμου του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού με το οποίο, όπως επισημαίνουν, «η κυβέρνηση σχεδιάζει να αποκόψει τα πέντε μεγαλύτερα δημόσια αρχαιολογικά μουσεία από την Αρχαιολογική Υπηρεσία, να τα μετατρέψει σε ΝΠΔΔ και να διορίσει σε αυτά διοικητικά συμβούλια με πρόσωπα της επιλογής της».

Τόνισαν, ακόμη, ότι τα πέντε Μουσεία, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, το Αρχαιολογικό Μουσείο ­Θεσσαλονίκης, το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο και το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού πρέπει να μείνουν ανοιχτά στο κοινό, προσβάσιμα και χωρίς αποκλεισμούς και πως πρέπει να διατηρηθούν ο δημόσιος χαρακτήρας τους και οι δωρεάν δράσεις τους.

Νωρίτερα, συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το νομοσχέδιο πραγματοποίησαν στην πλατεία Αριστοτέλους μέλη του Συλλόγου Υπαλλήλων υπουργείου Πολιτισμού Βορείου Ελλάδος.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.