ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

17 Σεπτεμβρίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Σχολεία Πώς θα ανοίξουν, τι θα γίνεται αν βρεθεί κρούσμα

1 min read

Πληροφορίες για το πώς θα ανοίξουν τα σχολεία και τι θα συμβαίνει στην περίπτωση που εντοπιστεί κρούσμα σε τάξη έδωσε σήμερα ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρος Κόπτσης.

«Εάν υπάρξει κρούσμα, οι ανεμβολίαστοι θα έχουν διαφορετική αντιμετώπιση από τους εμβολιασμένους. Οι ανεμβολίαστοι θα έχουν επιπλέον εργαστηριακά τεστ. Εφόσον υπάρχει κρούσμα στην τάξη, εκεί θα έχουμε επιπλέον εργαστηριακά για εκπαιδευτικούς και για μαθητές στο επικίνδυνο διάστημα, περίπου 7 ημερών», είπε ο κ. Κόπτσης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα του ραδιοφώνου της ΕΡΤ, τονίζοντας ότι στόχος είναι να παραμείνουν ανοιχτά τα σχολεία.

Απαντώντας σε ερώτηση για τα παιδιά που θα έχουν άμεση επαφή με το κρούσμα, είπε ότι πιθανόν να υπάρξει μια μικρή διαφοροποίηση. «Μόνο το κρούσμα θα τίθεται σε καραντίνα», σημείωσε είπε ο κ. Κόπτσης.

Τόνισε επίσης ότι το σχολείο δεν θα αναστέλλει τη λειτουργία του για ένα κρούσμα, θα αυξηθεί κατά πολύ ο αριθμός. Κατά τα άλλα, ό,τι ίσχυε πέρυσι θα ισχύσει και φέτος σε σχέση με τα μέτρα προστασίας, δηλαδή χρήση μασκών, αντισηπτικών κ.λπ.

Όσον αφορά το πώς θα μπαίνουν στα σχολεία εκπαιδευτικοί και μαθητές, η γενική γραμμή είναι ότι οι εκπαιδευτικοί θα μπαίνουν στο σχολείο αν έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή βεβαίωση νόσησης. Αν όχι, με δήλωση αρνητικού εργαστηριακού τεστ δύο φορές την εβδομάδα, με δικά τους έξοδα. Για τους μαθητές άνω των 12 ετών, θα χρειάζεται πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, διαφορετικά θα επιδεικνύουν αρνητικό self test δύο φορές την εβδομάδα, που θα παρέχονται δωρεάν από το Δημόσιο.

Στόχος του υπουργείου Παιδείας είναι η επιστροφή στην κανονικότητα για τα παιδιά, «το χρωστάμε στους μαθητές να λειτουργήσει το σχολείο διά ζώσης, όπως είναι στην κανονικότητά του», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κόπτσης, ενώ πρόσθεσε πως εκδόθηκε και σήμερα αποστέλλεται στα σχολεία ένας οδηγός για διαχείριση ψυχοκοινωνικών προβλημάτων και παρεμβάσεων που θα κάνουν οι εκπαιδευτικοί.

Όσον αφορά στους εμβολιασμούς στη σχολική κοινότητα, το ποσοστό των εμβολιασμένων εκπαιδευτικών έχει ξεπεράσει το 80%, όπως είπε, ενώ αυξάνεται και ο αριθμός των εμβολιασμένων μαθητών.

Τέλος, σχετικά με το πώς θα αναπληρώνονται οι εκπαιδευτικοί, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας ανέφερε: «Έχουμε δημιουργήσει μια ειδική πλατφόρμα και αν δημιουργούνται κενά στα σχολεία λόγω εκπαιδευτικών που νοσούν ή δεν μπαίνουν στην τάξη για άλλους λόγους, μέσω της πλατφόρμας, τους καλούμε αυθημερόν, ανάλογα με την ετοιμότητά τους, να παρουσιαστούν μέσα σε μία έως τρεις ημέρες, ώστε να κλείσουμε τα κενά αυτομάτως».

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.