ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Συρία: Μεγάλη ενίσχυση των τουρκικών δυνάμεων στην Ιντλίμπ – Η Άγκυρα ετοιμάζεται για πόλεμο…

1 min read

Kονβόι τουλάχιστον 30 τουρκικών στρατιωτικών οχημάτων εισέβαλε στο έδαφος της Συρίας και συγκεκριμένα στην Ιντλίμπ, μεταφέροντας προμήθειες και οπλισμό στους Τούρκους στρατιώτες, των οποίων ο αριθμός αυξάνεται.

Σύμφωνα, πάντα, με το Συριακό Παρατηρητήριο, σχεδόν 4.000 Τούρκοι στρατιώτες έχουν περάσει στην περιοχή της Ιντλίμπ από τις 5 Μαρτίου, παρά τη συμφωνία που επιτεύχθηκε με τη Ρωσία.

Η κυβέρνηση της Συρίας έχει ζητήσει πολλές φορές την αποχώρηση των ξένων στρατιωτικών δυνάμεων (Τουρκία, ΗΠΑ) από τα εδάφη της, καθώς δεν έχει δώσει τη συναίνεσή της και η μόνη χώρα που βρίσκεται με δική της άδεια στο έδαφός της είναι η Ρωσία.

Η Άγκυρα τις τελευταίες ημέρες συγκεντρώνει εκ νέου μεγάλες δυνάμεις στην Ιντλίμπ προσπαθώντας να εκμεταλλευθεί το κλίμα που υπάρχει παγκοσμίως λόγω κορωνοϊού.

Οι Τούρκοι γνωρίζουν πως όλοι ασχολούνται με τα προβλήματα που τους έχει δημιουργήσει ο ιός και δεν θα ασχοληθεί κανείς με μια τουρκική συγκέντρωση δυνάμεων στην Ιντλίμπ.

Η Άγκυρα προσπαθεί να λάβει όσο γίνεται καλύτερες θέσεις στην περιοχή και ετοιμάζεται για την αναπόφευκτη σύγκρουση.

Σημειώνεται ότι μεγάλη επίθεση εξαπέλυσε χθες ο τουρκικός Στρατός μαζί με ισλαμιστές μισθοφόρους στη βόρεια Συρία κατά του συριακού Στρατού.

Σύμφωνα με πηγή που βρίσκεται στο πεδίο της μάχης στην περιοχή Al-Hasakah, ο τουρκικός Στρατός και οι σύμμαχοί του άνοιξαν πυρ με βαρύ πυροβολικό προς την περιοχή Tal Tamr, προκαλώντας τεράστιες ζημιές, σε κατοικίες αμάχων.

Κατά τη διάρκεια της επίθεσης, ωστόσο, η ρωσική στρατιωτική αστυνομία κατέφθασε στο σημείο, κάτι που μείωσε την ένταση της τουρκικής επίθεσης.

Η πηγή ανέφερε ότι λίγο μετά την άφιξη των ρωσικών δυνάμεων, ο τουρκικός στρατός υποχώρησε και η ηρεμία αποκαταστάθηκε στην περιοχή Tal Tamr.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.