Δε. Σεπ 21st, 2020

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Superleague επιβάλλει πλέον να γίνεται τεστ για τον κορονοϊό πριν από κάθε ματς

1 min read

Η επικαιροποίηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου διεξαγωγής αγώνων της Superleague επιβάλλει πλέον να γίνεται τεστ για τον κορονοϊό σε όλους τους εμπλεκόμενους πριν από κάθε ματς.

Σε τεστ για τον κορονοϊό θα υποβάλλονται υποχρεωτικά όλοι οι εμπλεκόμενοι στα ματς της Superleague πριν την έναρξή τους. Σύμφωνα με το επικαιροποιημένο υγειονομικό πρωτόκολλο που αναρτήθηκε στο gov.gr, οι παίκτες, τα τεχνικά επιτελεία, οι αξιωματούχοι, αλλά και το προσωπικό των ομάδων θα υποβάλλονται στον απαραίτητο έλεγχο πριν από κάθε αναμέτρηση. Όπως αναφέρεται στο πρωτόκολλο:

“Πριν την έναρξη των αγώνων, όλοι οι ποδοσφαιριστές, οι αξιωματούχοι αγώνα, το προπονητικό προσωπικό και το προσωπικό της ομάδας, θα πρέπει να εξεταστούν εκ νέου για τον COVID – 19. Προϋπόθεση για την έναρξη των αγώνων, είναι η διενέργεια των εξετάσεων και ειδικώς του μοριακού τεστ (real time RT-PCR).

Η διενέργεια των εξετάσεων και ειδικά του μοριακού τεστ (real time RT-PCR) είναι υποχρεωτική μία φορά την εβδομάδα για τους ποδοσφαιριστές, τους αξιωματούχους αγώνα, το προπονητικό προσωπικό και το προσωπικό της ομάδας, ενώ ιδανικά, τα τεστ θα πρέπει να πραγματοποιούνται όσο το δυνατό πιο κοντά στην ημέρα τέλεσης του αγώνα.

Οι γιατροί των ομάδων είναι υπεύθυνοι για την τήρηση του αρχείου των εξετάσεων που έχουν διενεργηθεί για λογαριασμό της Π.Α.Ε. και να τα προσκομίσουν στη Διοργανώτρια Αρχή. Ανάλογα με τα αποτελέσματα των εξετάσεων, σε περίπτωση θετικού κρούσματος ακολουθούνται οι οδηγίες των αρμόδιων φορέων για θέματα υγείας, ενώ σε περίπτωση αρνητικού κρούσματος θα μπορούν να λάβουν μέρος στους αγώνες”.

Διαβάστε επίσης

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.