ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
24 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Super League: Σέντρα στο πρωτάθλημα με τέσσερις αγώνες

1 min read

AEK- ΠΑΣ Γιάννινα (21:30 Novasports 2),  ΠΑΟΚ – Αστέρας Τρίπολης (19:15 Novasports 1), Παναιτωλικός – Ατρόμητος (19:15 ΕΡΤ), και  Απόλλων Σμύρνης – ΑΕΛ (21:30 ΕΡΤ) οι σημερινοί αγώνες  – Τα πλάνα των ομάδων και οι πιθανές συνθέσεις

Μετά από τρεις μήνες και πολλά επεισόδια που έβαλαν σε κίνδυνο την έναρξη της σεζόν, η Super League ξεκινάει. Πλέον με την κεντρική τηλεοπτική διαχείρηση να σπάει Nova και ΕΡΤ θα καλύπτουν τους αγώνες.

Στις 19:15 στην Τούμπα ο μπαρουτοκαπνισμένος ΠΑΟΚ φιλοξενεί τον Αστέρα Τρίπολης με στόχο τη νίκη που θα του δώσει τη δυνατότητα να σβήσει το -2. Ο Δικέφαλος του Βορρά λίγες ημέρες πριν το σπουδαιότερο παιχνίδι της σύγχρονης ιστορίας του κόντρα στην Μπενφίκα θα προσπαθήσει να φτιάξει ακόμα περισσότερο τον κόσμο του ενόψει των Πορτογάλων. Στην αποστολή για πρώτη φορά ο Βερνμπλουμ. Με την γνωστή περσινή πετυχημένη συνταγή ο Αστέρας Τρίπολης ο οποίος είναι η τελευταία ομάδα που κέρδισε τον ΠΑΟΚ και θα προσπαθήσει μετά τον αποκλεισμό του στην Ευρώπη να επικεντρωθεί στις εγχώριες διοργανώσεις.

Την ίδια ώρα στο Αγρίνιο ο Παναιτωλικός κάνει πρεμιέρα κόντρα στον Ατρόμητο. Τα «καναρίνια» με τον Τραϊανό Δέλλα να συνεχίζει στην άκρη του πάγκου θέλουν να κάνουν ένα βήμα παραπάνω σε σχέση με την περσινή σεζόν και γιατί όχι την υπέρβαση και την Ευρώπη. Εκτός οι Γουίλιαν και Μοράρ. Ο Ατρόμητος από την πλευρά του ψάχνει γιατρικό για τον απρόσμενο αποκλεισμό του από την Ντιναμό Μπρεστ έχοντας ως στόχο ξανά την Ευρώπη. Δεν υπολογίζονται οι Κιβρακίδης και και Μίρκοβιτς.

Στο ΟΑΚΑ η πρωταθλήτρια ΑΕΚ ξεκινάει την υπεράσπιση των σκήπτρων της κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα. Η Ένωση είναι μια ανάσα από την πρόκριση στους ομίλους του Champions League με τον Μαρίνο Ουζουνίδη να μην υπολογίζει τον τιμωρημένο Οικονόμου και τους τραυματίες Τσιγκρίνσκι και Αλμπανη. Με Κόντε-Κριζμάν επιθετικό δίδυμο ο φιλόδοξος ΠΑΣ Γιάννινα με στόχο να κάνει την έκπληξη.

Τέλος, στην Ριζούπολη Απόλλων και ΑΕΛ ρίχνονται στην μάχη του πρωταθλήματος με στόχο να αποφύγουν αρχικά τον υποβιβασμό και στη συνέχεια αν μπορούν να δουν ψηλότερα. Αρκετές αλλαγές στο ρόστερ και των δύο ομάδων με τον τεχνικό των γηπεδούχων, Βαλεριέν Ισαμέλ, να ξεκινάει με πίεση την σεζόν.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας και τα τελευταία νέα από τις ομάδες έχουν ως εξής:

AEK- ΠΑΣ Γιάννινα (21:30 Novasports 2)

Η ΑΕΚ υποδέχεται τον ΠΑΣ Γιάννινα με στόχο να μπει με το δεξί στο νέο πρωτάθλημα και να «ζεσταθεί» εν όψει της ρεβάνς με την Βίντι.
Η προσπάθεια υπεράσπισης του τίτλου αρχίζει απόψε για την ΑΕΚ. Η «Ένωση» υποδέχεται τον ΠΑΣ Γιάννινα στο ΟΑΚΑ (21:30, Novasports 2, ΣΠΟΡ FM 94,6 και sportfm.gr) με στόχο να μπει με το δεξί στο νέο πρωτάθλημα και να πάρει… φόρα για τον επαναληπτικό της Τρίτης απέναντι στην Βίντι. Οι «κιτρινόμαυροι» περίμεναν 24 χρόνια για να επιστρέψουν στην κορυφή του πρωταθλήματος και δεν σκοπεύουν να χρειαστεί ξανά τόσο μεγάλο διάστημα για να πάρουν τον τίτλο.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης, που από το βράδυ της Τετάρτης έχει… κουραστεί να λέει στους παίκτες του πως προέχει το παιχνίδι με τον ΠΑΣ, αναμένεται να κάνει αλλαγές. Ο Τσόσιτς αναμένεται να πάρει τη θέση του Οικονόμου που «κουβαλά» τιμωρία από το ιταλικό πρωτάθλημα, ενώ οι Πόνσε και Γιακουμάκης φαίνεται πως θα αντικαταστήσουν το πετυχημένο δίδυμο των Κλωναρίδη και Λιβάγια. Ο Λόπες έχει πολλές πιθανότητες να πάρει θέση στο αριστερό άκρο αντί του Χουλτ, ενώ Μπάρκας, Λαμπρόπουλος και Μπακάκης θα μείνουν σταθεροί στις υπόλοιπες θέσεις της άμυνας. Το ίδιο και ο Σιμόες στο κέντρο, όπου όμως αναμένεται να έχει παρτενέρ τον Άλεφ αντί του Γαλανόπουλου. Ο Μάνταλος θα παραμείνει στο αρχικό σχήμα για να βρει ακόμη καλύτερο ρυθμό μετά τον τραυματισμό του, ενώ βασικός θα είναι και ο Μπακασέτας που λόγω της αποβολής του στη Βουδαπέστη δεν θα παίξει την Τρίτη.

Εκτός αποστολής έμειναν ο ανέτοιμος Τσιγκρίνσκι, οι τραυματίες Αλμπάνης και Μπογέ, καθώς και οι Μοράν και Αϊντάρεβιτς που είναι εκτός πλάνων.
Παρά τη… δύσκολη ώρα διεξαγωγής του αγώνα στην ΑΕΚ ελπίζουν σε πενταψήφια προσέλευση κοινού στο ΟΑΚΑ, αν και οι περισσότεροι φίλοι της ομάδας ετοιμάζονται για το πάρτι πρόκρισης στους ομίλους του Champions League την Τρίτη κόντρα στη Βίντι.

Την προετοιμασία τους για την εκτός έδρας αναμέτρηση (με την Ένωση για την πρεμιέρα της Super League ολοκλήρωσαν οι Ηπειρώτες το μεσημέρι της Παρασκευής. Ουσιαστικά, ο Γιάννης Πετράκης δεν αντιμετωπίζει κάποιο σοβαρό πρόβλημα.

Ο Πέδρο Κόντε, ο οποίος ακούγεται για τον Παναθηναϊκό και για τον οποίο υπάρχει η εντύπωση εδώ και καιρό ότι θα αποχωρήσει, είναι κανονικά στην αποστολή. Φυσικά, αυτό μπορεί να μην σημαίνει και τίποτα για τον μέλλον του Ισπανού φορ. Μέσα και οι Νικολιάς, Κριζμάν, που έκαναν ατομικό την Πέμπτη.

ΠΑΟΚ – Αστέρας Τρίπολης (19:15 Novasports 1)

Προερχόμενος με… φόρα από τις επιτυχίες του στην Ευρώπη, ο ΠΑΟΚ (ξεκινά με -2 βαθμούς) φιλοξενεί τον Αστέρα λίγα 24ωρα πριν τη ρεβάνς με Μπενφίκα. Αλλαγές από Λουτσέσκου. «Μέσα» ο Βέρνμπλουμ.
Ο ΠΑΟΚ αφήνει για λίγο στην άκρη τις υποχρεώσεις του στην Ευρώπη, προσπαθώντας να βγάλει από το μυαλό του την Μπενφίκα (την οποία υποδέχεται την Τετάρτη), στρέφοντας την προσοχή του στο εντός έδρας ματς με τον Αστέρα Τρίπολης στις 19:15 (Novasports1, ΣΠΟΡ FM 94.6, sport-fm.gr) για την πρεμιέρα της Super League. Υπενθυμίζεται ότι ο «δικέφαλος του Βορρά» κουβαλάει τιμωρία -2 από την περυσινή σεζόν και ξεκινάει με ντεζαβαντάζ έναντι των υπόλοιπων ομάδων που διεκδικούν των τίτλο.
Η σύνθεση του ΠΑΟΚ θα έχει αλλαγές με τις δύο (Βαρέλα-Μαουρίσιο) από αυτές να είναι επιβεβλημένες λόγω τιμωρίας, αλλά αναμένεται να φρεσκάρει περαιτέρω την ενδεκάδα του ο Ραζβάν Λουτσέσκου. Στην αποστολή είναι και ο Πόντους Βέρνμπλουμ, αλλά πιθανόν να τον επέλεξε ο Ρουμάνος τεχνικός ώστε να τον βάλει στο κλίμα. «Ο Βέρνμπλουμ θα είναι έτοιμος μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος για τις εθνικές ομάδες», είχε επισημάνει πρόσφατα.

Ένα πιθανό σχήμα είναι: Πασχαλάκης κάτω από τα δοκάρια, Βιεϊρίνια αριστερά και Μάτος δεξιά με τους Κρέσπο-Χατσερίντι στο κέντρο της άμυνας. Ο Κάνιας θα έχει τον Σάκχοφ στο πλευρό του στον άξονα, ενώ αναμένεται να βρεθεί ο Ελ Καντουρί μπροστά τους σε ελεύθερο ρόλο. Ο Ουάρντα θα ξεκινήσει βασικός στο αριστερό «φτερό» και ο Ζαμπά στο δεξί. Ο Πρίγιοβιτς παραμένει στην κορυφή της επίθεσης.

Ένα πιθανό σχήμα για τον Αστέρα είναι: Ο Αθανασιάδης στο τέρμα, με τους Άνχελ, Πασαλίδη, Τριανταφυλλόπουλο και Κώτσιρα μπροστά του, από τ’ αριστερά προς τα δεξιά. Ιγκλέσιας και Μουνάφο θα βρεθούν στον άξονα πίσω από τον Τσιλιανίδη, με τον Καλτσά να κινείτα δεξιά και τον Κυριακόπουλο αριστερά. Στην κορυφή θα παίξει ο Μανιάς.

Παναιτωλικός – Ατρόμητος (19:15 ΕΡΤ)

Ο Τάσος Τσοκάνης ξεπέρασε το διάστρεμμα που τον ταλαιπωρούσε και θα αγωνιστεί στην πρεμιέρα με τον Ατρόμητο. εκτός Γουίλιαν και Μοράρ.
Δύο απουσίες για τον Παναιτωλικό στην πρώτη αγωνιστική της Super League. Ο Γουίλιαν αισθάνθηκε ενοχλήσεις στον δικέφαλο και τέθηκε εκτός των πλάνων του Τραϊανού Δέλλα, ενώ ο Μοράρ είναι τιμωρημένος. Από την άλλη, ο Τοσκάνης ξεπέρασε το διάστρεμμα και βρίσκεται κανονικά στην αποστολή.
Στην αποστολή συμμετέχουν οι ποδοσφαιριστές: Έρικσον, Μανά, Μάζουρεκ, Ντίας, Παρράς, Βακράκος, Πάουλο, Τσοκάνης, Ρότσα, Μαρινάκης, Αγρόδημος, Γιαννακόπουλος, Βασιλούδης, Χαντάκιας, Λιάβας, Μιχάι, Κυριακίδης, Άργκους, Μπελεβώνης.

Οι Περιστεριώτες, έστειλαν το δικό τους μήνυμα ενόψει της πρεμιέρας, μέσω του υπεύθυνου επικοινωνίας της ομάδας.
Συγκεκριμένα, ο Χρήστος Γαλαριώτης, ανέβασε φωτογραφία στο facebook κι έγραψε: «Το φετινό ταξίδι στη Superleague ξεκινάει από το Αγρίνιο! Με τον κόσμο στο πλευρό μας δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα! Ατρόμητοι είμαστε!».

Απόλλων Σμύρνης – ΑΕΛ (21:30 ΕΡΤ)

Ολοκληρώθηκε η προετοιμασία των ποδοσφαιριστών του Απόλλωνα Σμύρνης για τον εντός έδρας αγώνα με αντίπαλο την ΑΕΛ.
Εκτός θα είναι ο Μάντζιος και οι Σουλτς – Πετσόνι για τους οποίους αναζητάται τρόπος να αποχωρήσουν. Μέσα οι Λούκιτς, Μασάδο και Οριχουέλα, τα πιο πρόσφατα αποκτήματα.
Μετά το τέλος της προπόνησης ο τεχνικός της ομάδας του Απόλλωνα Σμύρνης, Βαλεριέν Ίσμαελ ανακοίνωσε τα ονόματα των ποδοσφαιριστών που συμπεριέλαβε στην αποστολή. Πρόκειται για τους: Χουάντερσον, Βάσιτς, Κύργια, Τζανετόπουλο, Βαφέα, Λούκιτς, Στάθη, Κοντοέ, Ναδάλες, Οριχουέλα, Γκονζάλες, Γκίνο, Κονέ, Πέδρο Μασάδο, Τριάδη, Μπεντινέλι, Άιλερς και Ελ Χέλβε.

Από την πλευρά της η ΑΕΛ έχει σαν στόχο να κάνει την υπέρβαση φέτος στο πρωτάθλημα. Στην αποστολή της ΑΕΛ για τον αυριανό (25/8, 21:30) αγώνα της πρεμιέρας του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας με τον Απόλλωνα Σμύρνης στη Ριζούπολη, συμπεριλήφθη ο Βαγγέλης Μόρας. Ο έμπειρος κεντρικός αμυντικός ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού που τον ταλαιπώρησε και τέθηκε στη διάθεση του Σωτήρη Αντωνίου.
Η αποστολή αποτελείται από 20 παίκτες και συγκεκριμένα τους: Κρίστινσον, Γκέκα, Καρανίκα, Μόρα, Γκόλια, Γρομητσάρη, Γκόικοβιτς, Χούμπτσεφ, Φατιόν, Μπάλλα, Μιλοσάβλιεβιτς, Πίτι, Ντέλετιτς, Νούνιτς, Χοτζάλι, Σαχίτι, Μορσύ, Φρίουι, Κούνιτς και Νούσιο.

Το πρόγραμμα της πρώτης αγωνιστικής για αύριο Κυριακή και μεθαύριο Δευτέρα έχει ως εξής:

Κυριακή 26/8

19:15: Ξάνθη – Παναθηναϊκός (ΕΡΤ)

19:15: Πανιώνιος – ΟΦΗ (Novasports 2)

21:30: Ολυμπιακός – Λεβαδειακός (Novasports 1)

Δευτέρα 27/8

21:30: Λαμία – Άρης (ΕΡΤ)

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.