ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

3 Δεκεμβρίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Συνήγορος του Πολίτη: Κανονικά ισχύουν οι ρυθμίσεις οφειλών, αν ευθύνονται οι τράπεζες για εκπρόθεσμες πληρωμές τους

1 min read

Σε μια σημαντική απόφαση προχώρησε ο Συνήγορος του Πολίτη, ο οποίος απέτρεψε την απώλεια ρύθμισης οφειλής ενός πολίτη, λόγω εκπρόθεσμης εκτέλεσης εντολής ηλεκτρονικής πληρωμής από τράπεζα.

Η υπόθεση έχει ως εξής: Στις 28/2/2020 πολίτης κατέβαλε μέσω μέσω e-banking Τράπεζας ληξιπρόθεσμη δόση για ρύθμιση των 120 δόσεων που έχει η εταιρεία σε ΦΑΕ, με το αποδεικτικό της συναλλαγής να αναφέρει ως Ημερομηνία Συναλλαγής και Αξίας την 28.02.2020.

Ωστόσο, η πληρωμή εμφανίστηκε στο πληροφορικό σύστημα της ΦΑΕ (ΤΑΧΙSNET) στις 03.03.2020, εκπρόθεσμα δηλαδή, με αποτέλεσμα να χαθεί η ρύθμιση οφειλών που είχε κάνει η πολίτης.

Ο Συνήγορος του Πολίτη μελετώντας την υπόθεση, ζήτησε επανεξέταση από την αρμόδια υπηρεσία, καθώς εκτίμησε ότι η ενδιαφερόμενη ενήργησε εντός προθεσμίας –και κατά συνέπεια εντός του πλαισίου του νόμου- δίνοντας ηλεκτρονική εντολή για την εκταμίευση και καταβολή των οφειλόμενων ποσών την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα.

Η ΦΑΕ με τη σειρά της ζήτησε από την τράπεζα επιβεβαίωση της ημερομηνίας πληρωμής και αν αυτή λογιζόταν ως 28.02.2020, κάτι που επιβεβαιώθηκε (επισημαίνοντας παράλληλα ότι πριν την καταχώρηση της εντολής πληρωμής υφίσταται ενημέρωση ότι οι εντολές που καταχωρούνται μετά τις 18:00 θα εκτελούνται την επόμενη εργάσιμη ημέρα).

Ακολούθως, η ΦΑΕ έκανε δεκτή ως εμπρόθεσμη την πληρωμή και τη συνέχιση του προγράμματος ρύθμισης των 120 δόσεων.

Πηγή newsbreak

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.