ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

19 Απρίλιος 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Συνεχίζει τα περίεργα «παιχνίδια» η Τουρκία – Διέγραψαν το μήνυμα των ερευνών – Σε επιφυλακή ο ελληνικός στόλος (upd)

1 min read

Ελληνοτουρκικά

Σε περίεργα “παιχνίδια” επιδίδεται η τουρκική πλευρά καθώς το μήνυμα της τουρκικής πρεσβείας στην Ουάσινγκτον ,σύμφωνα με το οποίο το Oruc Reis ξεκινούσε για έρευνες στην Αν.Μεσόγειο προκάλεσε ερωτήματα, καθώς την ίδια ώρα η Αθήνα μετέδιδε πληροφορίες για “ενδείξεις αποκλιμάκωσης” λίγο μετά τις 11.30 το βράδυ του Σαββάτου διεγράφη από την τουρκική πρεσβεία στην Ουάσιγκτον.

Την ίδια στιγμή ο ελληνικός στόλος είναι σε πλήρη επιφυλακή και θα παραμείνει έως και τις 2 Αυγούστου, οπότε και λήγει η Navtex της Τουρκίας με την οποία δεσμεύει τη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά του Καστελόριζου για σεισμικές έρευνες.

Η Αγκυρα στέλνει το μήνυμα ότι «κρατάει» το Oruc Reis στην Αττάλεια, αλλά αναμένει σήμα από την Αθήνα για διάλογο χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Η Αθήνα έχει καταστήσει σαφές ότι είναι ανοιχτή σε διάλογο αλλά με συγκεκριμένο πλαίσιο .

Την έναρξη σεισμικών ερευνών από το Oruc Reis είχε ανακοινώσει μέσω twitter η τουρκική πρεσβεία στην Ουάσινγκτον, την ώρα που πληροφορίες ανέφεραν ότι μονάδες του τουρκικού ναυτικού μετακινούνται προς τις βάσεις τους.

Μάλιστα, η τουρκική πρεσβεία στην Ουάσινγκτον προσέθετε ότι «η Τουρκία ασκεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα όπως προκύπτουν από το Διεθνές Δίκαιο».

Όμως λίγο πριν τα μεσάνυχτα ώρα Ελλάδος η τουρκική πρεσβεία, απέσυρε το tweet και έγραψε σε νέο tweet ότι το Oruc Reis είχε δηλώσει στις 21 Ιουλίου ότι θα ξεκινήσει τις έρευνες.

Το γεγονός έχει προκαλέσει ερωτήματα και εύλογες απορίες.

Εδώ είναι το νέο tweet:

Άλλωστε, όπως θα δείτε και στο marine traffic, το τουρκικό ερευνητικό παραμένει αγκυροβολημένο ανοιχτά της Αττάλειας, χωρίς να έχει μετακινηθεί καθόλου από τη θέση του, μετά την έκδοση της παράτυπης τουρκικής NAVTEX για έρευνες ανοιχτά του Καστελόριζου.

Δημοσίευση στα Social Media