ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

16 Μαΐου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Συναγερμός σε δομή φιλοξενίας στην Κοζάνη: Κρούσμα φυματίωσης εντοπίστηκε σε γυναίκα

1 min read

Συναγερμός σήμανε στη Νεάπολη Κοζάνης, καθώς, γυναίκα που διαμένει στη δομή φιλοξενίας προσφύγων της περιοχής, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της πόλης έχοντας συμπτώματα λοίμωξης στο αναπνευστικό.

Η περίπτωση της γυναίκας αντιμετωπίστηκε ως ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού, με αποτέλεσμα να προκληθεί μεγάλη ανησυχία στην περιοχή! Εν τέλει, διαγνώστηκε με φυματίωση και της δόθηκε η ανάλογη θεραπεία.

Σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, η φυματίωση μεταδίδεται με την εισπνοή σταγονιδίων που περιέχουν μυκοβακτηρίδια. Τα άτομα με πνευμονική φυματίωση αποβάλλουν πολύ μικρά τέτοια σταγονίδια με το βήχα, το φτάρνισμα και τη δυνατή ομιλία, ενώ μεταδίδουν, συνήθως, τη νόσο στους ανθρώπους που είναι σε στενή επαφή μαζί τους αρκετές ώρες καθημερινά.

Σημειώνεται ότι η γυναίκα πήγε στη δομή της Νεάπολης πριν από λίγες ημέρες, καθώς κατά το παρελθόν βρισκόταν στην Καβάλα.

Ο δήμος της περιοχής παρακολουθεί το περιστατικό και βρίσκεται σε επαγρύπνηση για τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων, ενώ καθησυχάζει τους κατοίκους, αναφέροντας ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για τον υπόλοιπο κόσμο.

Δημοσίευση στα Social Media