ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Σύμφωνο Στρατιωτικής Συνεργασίας με την Τουρκία υπέγραψε η Αλβανία και εμείς υποστηρίζουμε την ένταξή της στην Ε.Ε.!

1 min read

Είναι γνωστές οι φιλικές σχέσεις Τουρκίας – Αλβανίας, όπως γνωστή είναι η εχθρότητα του αλβανικού κράτους προς την Ελληνική Μειονότητα της Βορείου Ηπείρου. Αυτό όμως δεν εμπόδισε σε τίποτε την ελληνική κυβέρνηση να δώσει πριν λίγο καιρό, το πράσινο φως για την ενταξιακή πορεία της Αλβανίας!

Μετά λοιπόν από την ακατανόητη πράξη των γραικύλων των Αθηνών, ο πρόεδρος της Αλβανίας Ιλίρ Μέτα, ενέκρινε το πρωτόκολλο εφαρμογής της στρατιωτικής συμφωνίας με την Τουρκία! Τι συμπεριλαμβάνει αυτό;

«Με αυτή τη συμφωνία, γίνονται χρηματοδοτικές συνεισφορές για την αγορά υπηρεσιών και αγαθών για στρατιωτικούς σκοπούς. Στο πλαίσιο αυτό αυξάνεται η διαλειτουργικότητα των Ενόπλων Δυνάμεων της Δημοκρατίας της Αλβανίας», ανέφερε σχετική ανακοίνωση. Η εφαρμογή της συμφωνίας πραγματοποιείται στο πλαίσιο της υπάρχουσας συνεργασίας με την Τουρκία και της περαιτέρω ενίσχυσης της στρατιωτικής συνεργασίας των δύο χωρών», επισημαίνεται.

Παράλληλα, -όπως μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu- η εν λόγω συμφωνία αποσκοπεί στον καθορισμό των αρχών της οικονομικής βοήθειας προς την Αλβανία για αγορά προϊόντων που παράγονται 100% στην Τουρκία και διαφόρων υπηρεσιών για στρατιωτικούς σκοπούς.

Θυμίζουμε ότι στις αρχές του έτους, υπήρξαν δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για την εγκατάσταση δεκάδων χιλιάδων εξτρεμιστών ισλαμιστών στα ελληνικά χωριά της Βορείου Ηπείρου.

Η Τουρκία λοιπόν θα συνεχίσει να ενισχύει στρατιωτικά το αλβανικό καθεστώς και το ελλαδικό κράτος (ούτε ελληνικό είναι, ούτε και κράτος) στηρίζει την ένταξη της Αλβανίας στην Ε.Ε. Η Ελλάς έτσι δυναμώνει ένα ακόμα εχθρικό μέτωπο εις βάρος των Εθνικών της συμφερόντων και είναι πράγματι απορίας άξιον, ποιων τα συμφέροντα εξυπηρετεί. Πάντως όχι του Ελληνισμού…

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.