ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
25 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Σύγκρουση στο Αιγαίο βλέπουν οι Ρώσοι και νίκη της Ελλάδος – Οι ΗΠΑ επιδιώκουν “συνομιλίες”

1 min read

Το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας τα “ΝΕΑ” τα λέει όλα! “Συναγερμός στο Αιγαίο – Μήνυμα από Μόσχα και παρέμβαση από Ουάσιγκτον”. Η Ρωσία ευθέως δηλώνει ότι δεν πρέπει να υπάρξουν μονομερείς ενέργειες και σε τέτοιες ενέργειες θέλει να προχωρήσει η Τουρκία και οι ΗΠΑ από την πλευρά τους δηλώνουν ότι πρέπει να υπάρξει συνεργασία εντός του ΝΑΤΟ…

Την ίδια στιγμή δημοσίευμα από το ”Ινστιτούτο Πολιτικής και Στρατιωτικής Ανάλυσης” της Μόσχα αναφέρει: “Η σύγκρουση στο Αιγαίο ανάμεσα σε Τουρκία και Ελλάδα δεν θεωρείται πλέον ένα μακρινό σενάριο. Η Τουρκία προκαλεί σε όλα τα επίπεδα, ενώ δεν αναγνωρίζει τα δικαιώματα της Ελλάδας σε FIR, AOZ και υφαλοκρηπίδα.”

”Η Τουρκία είναι γεγονός πως είναι μεγαλύτερη σε πληθυσμό από την Ελλάδα, όμως η Αθήνα σε περίπτωση σύγκρουσης θα έχει το πάνω χέρι. Ο τουρκικός στρατός (ειδικά το διοικητικό προσωπικό του) αποδυναμώνεται από τις μακροπρόθεσμες καταστολές του Ερντογάν. Επίσης η Άγκυρα έχει ανοίξει μέτωπα σε Λιβύη και Συρία, κάτι που θα της στοιχίσει σε περίπτωση πολέμου με την Αθήνα.”  

”Σε περίπτωση πολέμου στο Αιγαίο και συγκεκριμένα στα νησιά, κύριο ρόλο θα παίξουν οι αεροπορικές δυνάμεις και το ναυτικό των δύο χωρών.  Η Ελλάδα έχει την απόλυτη υπεροχή τόσο στο ναυτικό, όσο και στην αεροπορία.”

Πράγματι εις ό,τι αφορά την ποιότητα του εμψύχου δυναμικού, η Ελλάδα έχει απόλυτη υπεροχή σε όλα τα επίπεδα. Εάν μάλιστα είχαμε και εθνική ηγεσία και είχε φροντίσει για περισσότερα οπλικά συστήματα, τότε η υπεροχή μας θα ήταν απόλυτη!

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.