ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

6 Δεκεμβρίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Su-57: Το stealth μαχητικό θα φέρει και θα συντονίζει τέσσερα drones Okhotnik [vid]

1 min read

Η Ρωσία συνεχίζει να πρωτοπορεί και να πιέζει για τεχνολογικές καινοτομίες και από ότι φαίνεται το πετυχαίνει με το stealth μαχητικό αεροσκάφος πολλαπλών ρόλων πέμπτης γενιάς Su-57, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες, θα είναι ικανό να φέρει τέσσερα drones τύπου Okhotnik που θα τα αναπτύσσει στο πεδίο της μάχης και θα συντονίζει τις ενέργειές τους.

  • Όπως ανέφερε πηγή της ρωσικής αεροπορικής βιομηχανίας στο πρακτορείο ειδήσεων TASS, οι πιλότοι των μαχητικών αεροσκαφών Su-57 θα μπορούν να συντονίζουν και να εποπτεύουν τις επιχειρήσεις έως και τεσσάρων προηγμένων μη επανδρωμένων εναερίων οχημάτων τύπου Okhotnik ταυτόχρονα, μια εξέλιξη που θα επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό την ικανότητα των Ρώσων να πετυχαίνουν αεροπορική υπεροχή και κυριαρχία στους αιθέρες.

Επιπρόσθετα, έγινε γνωστό ότι αυτή τη στιγμή οι μηχανικοί επεξεργάζονται τον τρόπο με τον οποίο το πιλοτήριο του μαχητικού θα ελέγχει την λειτουργία αυτών των drones, ενώ νωρίτερα, το γραφείο τύπου της κατασκευάστριας εταιρείας United Aircraft Corporation (UAC) εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία καθίσταται σαφές ότι τα drones τύπου Okhotnik θα αλληλεπιδρούν με τα Su-57 για να χτυπούν αποτελεσματικά εναέριους και χερσαίους εχθρικούς στόχους.

  • Σύμφωνα με την Sukhoi, το drone Okhotnik διαθέτει τεχνολογία stealth, έχει μέγιστο βάρος απογείωσης 20 τόνους και μπορεί να αναπτύξει μέγιστη ταχύτητα περίπου 1.000 χιλιόμετρα την ώρα. Πραγματοποίησε την «παρθενική» του πτήση στις 3 Αυγούστου 2019, ενώ ένα μήνα μετά πραγματοποίησε δοκιμαστική πτήση μαζί με το ρωσικό stealth μαχητικό αεροσκάφος πολλαπλών ρόλων πέμπτης γενιάς Su-57.

Βάσει του προγραμματισμού για τον εξοπλισμό των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, οι σειριακές παραδόσεις των drones τύπου Okhotnik στα ρωσικά στρατεύματα θα ξεκινήσουν από το 2024, ενώ από την άλλη η ρωσική Πολεμική Αεροπορία αναμένεται να παραλάβει 22 ακόμα μαχητικά Su-57 μέχρι τα τέλη του 2024 και συνολικά 76 αεροσκάφη μέχρι το 2028.

Δείτε σχετικό βίντεο:

Πηγή: TASS

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.