ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Su-57- Πούτιν: “Είναι το καλύτερο αεροσκάφος στον κόσμο και δεν έχει ανταγωνισμό” – ΦΩΤΟ – BINTEO

1 min read

Αδιαμφισβήτητα, η Πολεμική Αεροπορία της Ρωσίας, αποτελεί μια από τις πιο ισχυρές και καταστροφικές αεροπορικές δυνάμεις στον κόσμο, τόσο λόγω του έμπειρου προσωπικού και πιλότων που διαθέτει, όσο και λόγω των αεροσκαφών στο οπλοστάσιό της.

Στην “κορυφή της πυραμίδας” τοποθετείται από αρκετούς, το stealth μαχητικό πέμπτης γενιάς της Ρωσίας, ο “αντίζηλος” των αμερικανικών F-35 και F-22, εκτός από τον Πρόεδρο Πούτιν, ο οποίος “εκθείασε” το Su-57 χαρακτηρίζοντας το κατηγορηματικά το “καλύτερο μαχητικό στον κόσμο”.

Ειδικότερα, ο Ρώσος Πρόεδρος δήλωσε πρόσφατα για το Su-57 ότι “είναι το καλύτερο αεροσκάφος σήμερα, το καλύτερο αεροσκάφος στον κόσμο αν ληφθούν υπόψη όλα τα επιχειρησιακά χαρακτηριστικά του και τα οπλικά συστήματα που φέρει και είναι σε θέση να χρησιμοποιήσει”.

Στη συνέχεια προσέθεσε ότι “κανένα άλλο αεροσκάφος δεν μπορεί να πετάξει όπως το μαχητικό μας” εκθειάζοντας το Su-57 και τις ικανότητές του, σε μια προσπάθεια να “τονώσει” τις προσπάθειες των Ρώσων στο πλαίσιο σειριακής παραγωγής του και εύρεσης εταίρων για συμπαραγωγή ή και εξαγωγές στη διεθνή αγορά. 

Πράγματι, το Su-57 είναι ένα stealth μαχητικό αεροσκάφος πολλαπλών ρόλων πέμπτης γενιάς που έχει σχεδιαστεί για να καταστρέφει όλους τους τύπους στόχων στον αέρα σε μεγάλες και μικρές αποστάσεις αλλά και να χτυπά εχθρικούς στόχους σε ξηρά και θάλασσα, διαπερνώντας τα αντίπαλα αντιαεροπορικά συστήματα.

Το μαχητικό αεροσκάφος, πραγματοποίησε την πρώτη του πτήση στις 29 Ιανουαρίου 2010 και σύγκριση με προηγούμενα μοντέλα, συνδυάζει τις λειτουργίες ενός επιθετικού αεροσκάφους και ενός μαχητικού αεροσκάφους, ενώ η χρήση σύνθετων υλικών και τεχνολογιών καινοτομίας και η αεροδυναμική διαμόρφωση, αυξάνουν τον βαθμό και την δυνατότητα stealth του Su-57.

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά τα σύνθετα υλικά, αυτά διαθέτουν ενισχυμένες ιδιότητες απορρόφησης των κυμάτων ραντάρ στον θόλο του πιλοτηρίου – κόκπιτ- του stealth μαχητικού αεροσκάφους και σύμφωνα με πληροφορίες “διπλασιάζει την απορρόφηση των κυμάτων που εκπέμπουν τα ραντάρ και μειώνει τα ίχνη του αεροσκάφους (radar signature) στα ραντάρ κατά 30%”.

“Η επίστρωση αποδυναμώνει το θερμικό στοιχείο της ηλιακής ακτινοβολίας περισσότερο από τρεις φορές, ο συντελεστής διαπερατότητας στη ηλιακή ακτινοβολία αγγίζει το 65% ενώ τέλος η αρνητική επίδραση της υπεριώδους ακτινοβολίας μειώνεται 4 με 6 φορές” ανέφεραν πηγές της αμυντικής βιομηχανίας της Ρωσίας.

Επίσης, οι ειδικοί αναλυτές της εταιρείας ανέφεραν πως η εφαρμογή αυτού του υλικού βοηθά στη μείωση κατά το ήμισυ του βάρους του γυάλινου καλύμματος του κόκπιτ, στην αύξηση της αντοχής στην κρούση και την απορρόφηση των κυμάτων ραντάρ από 40% έως 80%.

Ως προς τα οπλικά συστήματα που μπορεί να ενσωματώσει και να χρησιμοποιήσει, σύμφωνα με το πρόγραμμα κρατικού εξοπλισμού της Ρωσίας για τη δεκαετία 2018 – 2027, τα μαχητικά αεροσκάφη Su-57 θα εξοπλιστούν με υπερηχητικούς πυραύλους, οι οποίοι θα διαθέτουν λειτουργικά και τεχνικά χαρακτηριστικά παρόμοια με τους πυραύλους τύπου Kinzhal, με την διαφοροποίηση να έγκειται στο μέγεθος, ώστε να είναι εφικτή η τοποθέτησή τους στο κύτος του μαχητικού. 

Όσον αφορά τους πυραύλους τύπου Kinzhal είναι πρακτικά αδύνατο να ανιχνευθούν με τα σύγχρονα συστήματα αεράμυνας, καθώς σημειώνουν ταχύτητες 10 Μach, με εμβέλεια που υπερβαίνει τα 2.000 χιλιόμετρα, ενώ μπορεί να φέρει τόσο συμβατικές όσο και πυρηνικές κεφαλές, καθώς έχει σχεδιαστεί, κατασκευαστεί και αναπτυχθεί στα πρότυπα των βαλλιστικών πυραύλων αεροπορικής άμυνας Iskander. 

Δείτε βίντεο:


Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.