ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

23 Οκτωβρίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Στρατηγός ε.α. Η.Λεοντάρης: «Η Ελλάδα βρίσκεται στην “Ώρα Μηδέν” με την Τουρκία, επίκειται η αναμέτρηση»

1 min read

Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η τοποθέτηση του στρατηγού ε.α. Ηλία Λεοντάρη στη διαδικτυακή συζήτηση με την επικοινωνιακή χορηγία του που  διοργάνωσε η American Hellenic Educational Progressive Association- AHEPA  σε συνεργασία με το Mediterranean Council & Forum, την Κυριακή 21 Ιουνίου 20.00 και με θέμα «Ανατολική Μεσόγειος- ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ».

Τη συζήτηση   συντόνισε η Γεωργία Πολυτάνου Στρατηγικός Νομικός και Οικονομικός Σύμβουλος Ενέργειας, προλόγισε και σχολίασε ο Ανδρέας Ζαπουνίδης Σύμβουλος Ασφαλείας & Community Liaison Consultant Energy and Defence Industry – Πρόεδρος του τμήματος ΑΗΕΡΑ HJ41 Καλαμαριάς.

Ο στρατηγός ε.α. Ηλίας Λεοντάρης, υποστήριξε πως επίκειται η αναμέτρηση με την Τουρκία και όσο κι αν προσπαθεί η Ελλάδα να το αποφύγει, έφτασε η «Ώρα Μηδέν».

 «Να προωθήσουμε τα δικά μας συμφέροντα κι ας δεχθούμε μια κίτρινη κάρτα, δεν πειράζει, είμαστε στην «Ώρα Μηδέν», ακόμη κι αν δεν είναι σήμερα, δεν μπορεί να είναι αργότερα από αύριο ή μεθαύριο. Η Τουρκία προσφέρει δώρα από αυτά που δεν έχει, θέλει να σταματήσει την ΑΟΖ με την Αίγυπτο, και μας έχει προειδοποιήσει για ότι θέλει να κάνει. 

Τα σκουπίδια κάτω από το χαλί παραμένουν σκουπίδια. Η Κύπρος περιμένει την Ελλάδα για την ΑΟΖ, πρέπει να δώσουμε άμεσα μία λύση γιατί στο μέλλον οι συνθήκες μπορεί να μην είναι ίδιες»

Η τοποθέτηση αυτή του στρατηγού, πως δηλαδή σύντομα θα κληθούμε να αναμετρηθούμε με την Τουρκία, αντηχεί μία αίσθηση η οποία είναι ευρέως διαδεδομένη σε όσους γνωρίζουν κι αντιλαμβάνονται πράγματα, παρόλα αυτά δεν μεταδίδεται από το πολιτικό προσωπικό της χώρας – εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων- προς τους πολίτες.

Σημαντικές ήταν και οι τοποθετήσεις τον κ.Γρίβα και Τσιβικό, οι οποίοι μίλησαν με τη σειρά τους για την κρισιμότητα των στιγμών που διανύουμε ως προς την Τουρκία.

Ο καθηγητής  Κωνσταντίνος Γρίβας Αναπληρωτής Καθηγητής στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, Καθηγητής στο Τμήμα Τούρκικων και Ασιατικών Σπουδών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών, κατέδειξε με ιδιαίτερες γεωστρατιγικές λεπτομέρειες, «...Η Τουρκία είναι μια εχθρική χώρα…θέλει να έχει την Κύπρο προτεκτράτο και να ακρωτηριάσει την Ελλάδα….όποιος τώρα ελέγξει την Ανατολική Μεσόγειο θα ελέγξει τις παγκόσμιες εξελίξεις…Έχουμε φτάσει στο σημείο της αλήθειας»

Ακολούθησε το newskamatero.eu στο facebook για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Σάββας Τσιβίκος, Ύπατος Ταμίας της ΑΗΕΡΑ τόνισε με ιδιαίτερη ένταση πως «…ότι κι αν συμβεί πρέπει να γίνει με το πνεύμα που διαχειρίστηκε η Ελληνική κυβέρνηση την πρόσφατη κρίση στον Έβρο….Η Ελληνική κυβέρνηση να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων…Η ΑΗΕΡΑ είναι οι πρεσβευτές και επιτελεί τεράστιο έργο, με 600 τμήματα σε όλο τον κόσμο και στις πιο δύσκολες στιγμές του Ελληνισμού είμαστε παρόντες… είναι σε εγρήγορση και πάντα στο πλευρό της Ελλάδας και της Κύπρου…»

pronews.gr

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.