ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Στους δρόμους όλη η Πάτρα Πρωτοφανής σε όγκο είναι η συγκέντρωση στην πλατεία Γεωργίου για το έγκλημα στα Τέμπη

1 min read

«Παγωμένη» είναι σήμερα, Τετάρτη 8/3, η χώρα λόγω της διαμαρτυρίας για την πολύνεκρη τραγωδία του σιδηροδρομικού δυστυχήματος. Πολίτες από κάθε πόλη της επικράτειας έχουν βγει στους δρόμους για να εκφράσουν τη θλίψη και την οργή τους για το έγκλημα στα Τέμπη. 

Και στην πόλη της Πάτρας, οι εικόνες είναι καθηλωτικές. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των τελευταίων χρόνων. Και εκεί, οι πολίτες στέλνουν τα δικά της μηνύματα για την εθνική τραγωδία. Άνθρωποι κάθε ηλικίας είναι στους δρόμους. Το παρών δίνουν δημόσιος και ιδιωτικός τομέας.

Σχεδόν κάθε σπιθαμή της πλατείας είναι γεμάτη κόσμο που με αισθήματα οδύνης αλλά και αγανάκτησης συμμετέχει στην κινητοποίηση. Σημειώνεται πως όλα τα καταστήματα είναι κλειστά. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, ο κόσμος που συμμετέχει ξεπερνά τις 4.000.

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας που ξεκίνησε λίγο μετά τις 11:00 στο κέντρο της πόλης, είναι η πολυπληθέστερη των τελευταίων χρόνων. Με τον κόσμο να ζητάει την απόδοση ευθυνών και την αλλαγή καταστάσεων, ώστε να μην επαναληφθεί ποτέ ξανά μια ανάλογη τραγωδία. Σε ​εξέλιξη βρίσκονται ομιλίες από εκπροσώπους συλλόγων και οργανώσεων. Κλειστή στην Πάτρα παραμένει η οδός Κορίνθου.

Κλειστά στην πόλη είναι τα σχολεία καθώς δάσκαλοι, καθηγητές, νηπιαγωγοί απεργούν. Τα δικαστήρια υπολειτουργούν λόγω στάσης εργασίας των δικηγόρων και απεργία των δικαστικών υπαλλήλων. Οι έμποροι κλείνουν τα καταστήματα τους για δύο ώρες. Οι φαρμακοποιοί κατέβασαν ρολά. Οι νοσοκομειακοί γιατροί προκύρηξαν 24ωρη απεργία. Οι δημοτικοί υπάλληλοι δήλωσαν συμμετοχή.

Το ίδιο και ο Σύλλογος Καταστηματαρχών εστίασης και αναψυχής Αχαΐας. Το Αστικό ΚΤΕΛ Πατρών συμμετέχει στην κινητοποίηση για την εθνική τραγωδία στα Τέμπη με στάση εργασίας από 10:30 – 12:00.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.