ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

10 Μάι 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Στουρνάρας για “κόκκινα” δάνεια: Απαιτούνται και άλλες πρωτοβουλίες εκτός από το σχέδιο “Ηρακλής”

1 min read

Τα “κόκκινα” δάνεια αποτελούν τη σημαντικότερη πρόσκληση για τις ελληνικές τράπεζες τόνισε ο διοικητής της ΤτΕ, Γιάννης Στουρνάραςστο πλαίσιο εκδήλωσης του ΙΟΒΕ και υποστήριξε ότι θα πρέπει να μειωθούν κάτω από το 20%, στόχο στον οποίο έχουν δεσμευτεί οι τράπεζες.Ο ίδιος υποστήριξε ότι εκτός από το σχέδιο “Ηρακλής” απαιτούνται συμπληρωματικές πρωτοβουλίες για τη μείωσή τους, σημείο στο οποίο συμφώνησε και ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Ο κ. Στουρνάρας αναγνώρισε ότι τα κέρδη όσον αφορά την ανταγωνιστικότητα που έχουν προκύψει για τις ελληνικές επιχειρήσεις λόγω της μείωσης του κόστους εργασίας έχουν υπεραντισταθμιστεί από τα υψηλά επιτόκια δανεισμού. Όπως ανέφερε, το κόστος δανεισμού κατά μέσο όρο για τις ελληνικές επιχειρήσεις κυμαίνεται στο 4,9% έναντι 2,3% που είναι για τις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις

Για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, ο κ. Στουρνάρας είπε ότι για φέτος η ΤτΕ προβλέπει ότι ο ρυθμός ανάπτυξης θα διαμορφωθεί στο 2,5% από 2,2% που εκτιμά ότι διαμορφώθηκε το 2019.

Δημοσίευση στα Social Media