ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Στον «κόσμο» του ο Θεοχάρης: «Οι ακυρώσεις είναι στη φαντασία σας» στην Μύκονο – Ο κόσμος θέλει τα μέτρα που παίρνουμε»! (video)

1 min read

Την ώρα που οι επιχειρηματίες της Μυκόνου βρίσκονται κυριολεκτικά στα «κάγκελα» έπειτα από το αιφνιδιαστικό lockdown, εν μέσω τουριστικής σεζόν, με τα τηλέφωνα να έχουν πάρει φωτιά, καθώς άρχισαν οι πρώτες ακυρώσεις κρατήσεων, αλλά και συνεχείς επικοινωνίες με τουριστικά γραφεία και πελάτες από το εξωτερικό που ζητούσαν πληροφορίεςο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, ζώντας στο  δικό του “παράλληλο” σύμπαν, ανέφερε ότι δεν υπάρχει καμία επίπτωση στην τουριστική κίνηση στο νησί και ότι όλα βαίνουν… ομαλώς!

  • Στάχτη στα μάτια των πολιτών ρίχνει ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης τη στιγμή που στη Μύκονο επικρατεί αναστάτωση λόγω των έκτακτων περιοριστικών μέτρων. 

Οι επιχειρηματίες διαμαρτύρονται για την απαγόρευση κυκλοφορίας και μουσικής μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού, την περίοδο που περίμεναν να δουλέψουν προκειμένου να βγάλουν τα «σπασμένα» της τελευταίας χρονιάς.

Τα τουριστικά καταλύματα και τα καταστήματα εστίασης είδαν τους πελάτες τους να αποχωρούν μέσα σε ένα βράδυ, ενώ οι κρατήσεις που ακυρώθηκαν κατά χιλιάδες προκαλούν τρόμο σε εργαζόμενους και επιχειρηματίες. Ταυτόχρονα, τα τηλέφωνα έχουν «σπάσει» καθώς πολλοί είναι εκείνοι που είχαν προγραμματίσει τις διακοπές τους για τις προσεχείς μέρες και ζητούν πληροφορίες για την κατάσταση που επικρατεί στο νησί.

Ο υπουργός Τουρισμού ωστόσο από το βήμα της Βουλής ισχυρίζεται ότι όλα αυτά είναι στη…φαντασία μας και ότι στη Μύκονο δεν υπάρχουν ακυρώσεις…«Δεν υπάρχουν ακυρώσεις στην Μύκονο. Ακυρώσεις υπάρχουν μόνο στην φαντασία όσων τα γράφουν. Μίλησα με τους ξενοδόχους και με διαβεβαίωσαν ότι δεν υπάρχουν ακυρώσεις» δήλωσε και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση δεν φοβάται να πάρει πιο σκληρά μέτρα: «Δεν θα αφήσουμε τα πράγματα να κυλήσουν χάριν της οικονομίας. Δεν φοβόμαστε να παίρνουμε δύσκολα μέτρα».

Μάλιστα, ο Χάρης Θεοχάρης ότι τα περιοριστικά μέτρα βρίσκουν σύμφωνους τους πολίτες και τους τουρίστες: «Οι πολίτες θέλουν τήρηση των μέτρων. Οι τουρίστες το επισημαίνουν όπου διαπιστώνουν ότι δεν τηρούνται. Η κυβέρνηση θα κάνει ότι είναι δυνατόν για να τηρηθούν τα μέτρα». 

Με αυτοπεποίθηση που προκαλεί εντύπωση για το κατά πόσο έχει επίγνωση της κατάστασης, ο Θεοχάρης τόνισε:  «Το ελληνικό τουριστικό προϊόν είναι ασφαλές γιατί βάζουμε την ασφάλεια στο κέντρο του ενδιαφέροντος. Δεν υποσχεθήκαμε εύκολο καλοκαίρι. Δεν είναι εύκολο».

Παρά το γεγονός ότι στα νησιά με τη μεγάλη διασπορά, οι τουρίστες δεν βρίσκουν ούτε δείγμα από δωμάτιο σε ξενοδοχεία καραντίνας, ο Θεοχάρης ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση αυξάνει τα ξενοδοχεία, ενώ  πρόσθεσε ότι η αύξηση των κρουσμάτων δεν οφείλεται στον τουρισμό αλλά στον… κορωνοϊo: «Και εδώ είμαστε από πάνω και κάνουμε ότι χρειάζεται. Βάζουμε κάθε εβδομάδα περισσότερα ξενοδοχεία καραντίνας σε συνεννόηση με τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές. Η αύξηση κρουσμάτων που βλέπουμε σε όλο τον πλανήτη δεν είναι από τον τουρισμό αλλά από την μετάλλαξη Δέλτα».

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.