ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

21 Σεπτεμβρίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Στον φίλο του “ταμία” του Ερντογάν διαγωνισμός για το Ορούτς Ρέις

1 min read

Φίλος του Μπιναλί Γιλντιρίμ πλειοδότησε σε διαγωνισμό για το Ορούτς Ρέις

  • Μια ναυτιλιακή εταιρεία που ανήκει στον Τούρκο επιχειρηματία και στενό φίλο του πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας, Μπιναλί Γιλντιρίμ, Σαλίχ Ζεκί Τσακίρ, κέρδισε διαγωνισμό για το διάσημο ερευνητικό σκάφος Ορούτς Ρέις, ανέφερε το  Σάββατο ο ειδησεογραφικός ιστότοπος T24.

Το πλοίο είναι το γνωστό ερευνητικό που χρησιμοποιήθηκε από το καθεστώς Ερντογάν ως πολιορκητικό κριός απέναντι στα ύδατα και την υφαλοκρηπίδα της Ελλάδας και της Κύπρου, σε μία προσπάθεια να προωθηθούν οι επιδιώξεις της Άγκυρας στην περιθοχή του Αιγαίου και της ανατολικής Μεσογείου.

Η “Oras Denizcilik” του Τσακίρ κέρδισε τον διαγωνισμό αξίας 4,8 εκατομμυρίων δολαρίων και θα χρησιμοποιεί το πλοίο για τα επόμενα δύο χρόνια, όπως προβλέπουν οι όροι της συμφωνίας που υπογράφηκε με τη Γενική Διεύθυνση Έρευνας και Ναρκαλιείας της Τουρκίας (MTA), ανέφερε το T24.

Ο διαγωνισμός διεξήχθη στις 11 Ιουνίου και μεταξύ άλλων προβλέπει εκτεταμένο σέρβις για το πλοίο και τώρα και μελλοντικά αν χρειαστεί.

Ακόμα τρεις εταιρείες είχαν υποβάλει προτάσεις, ανεπιτυχώς.

  • Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1997 από τον Çakır, ο οποίος είναι γνωστός ως στενός φίλος του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) και του τελευταίου (προς ώρας) πρωθυπουργού της Τουρκίας, Γιλντιρίμ.

Όπως ανέφερε το Τ24 έχει πλειοδοτήσει σε δύο διαγωνισμούς του ΜΤΑ από το 2019, ξοδεύοντας πάνω από 9,5 εκατομμύρια δολάρια. Το αξιοσημείωτο είναι ότι από τότε, τα κέρδη της εταιρείας έχουν εκτοξευτεί, καταγράφοντας αύξηση 664,9%.

Το όνομα του Μπιναλί Γιλντιρίμ ήρθε πρόσφατα στα φώτα της δημοσιότητας μετά τις αποκαλύψεις του Τούρκου αρχιμαφιόζου Σεντάτ Πεκέρ

Σύμφωνα με τον Πεκέρ, ο οποίος ζει στο Ντουμπάι, ο γιος του πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας Μπινάλι Γιλντιρίμ ταξίδευε συχνά στο Καράκας τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο για να σχεδιάσει μια νέα εμπορική οδό για ναρκωτικά αφότου σχεδόν πέντε τόνοι κοκαΐνης κατασχέθηκαν πέρυσι από την Κολομβία.

Τα γεγονός της υιοθέτησης νέων οδών διακίνησης επιβεβαίωσε και η Δίωξη Ναρκωτικών της Τουρκίας σε έκθεσή της.

Λίγο αργότερα, έκθεση του ΟΗΕ φάνηκε να επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς που διατυπώθηκαν από τον εξόριστο Τούρκο αρχινονό σχετικά με τη συμμετοχή της κυβέρνησης Ερντογάν στο διεθνές σύστημα διακίνησης κοκαΐνης.

Πέτρος Κράνιας

capital.gr

Σημείωση Ινφογνώμων Πολιτικά: Ο Μπιναλί Γιλντιρίμ θεωρείται ο “ταμίας” του Ερντογάν, από την εποχή που ο Ταγίπ ήταν Δήμαρχος Κωνσταντινούπολης

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.