ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

19 Ιανουαρίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Στον εισαγγελέα αύριο για τρία αδικήματα οι «20» του Ρουβίκωνα

1 min read

Στον εισαγγελέα θα οδηγηθούν αύριο το πρωί τα 20 μέλη του «Ρουβίκωνα», μεταξύ των οποίων και ένα «πρωτοκλασάτο» στέλεχος της αναρχικής ομάδας για την παράσταση και απόπειρα εισβολής πραγματοποίησαν στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, καθώς οι προσαγωγές τους μετατράπηκαν σε συλλήψεις και κρατούνται στην Ασφάλεια Αττικής.

Οι κατηγορίες που αναφέρονται στη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των 20 συλληφθέντων είναι για: διατάραξη κοινής ειρήνης, διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών και πρόκληση σε διέγερση.

Τα μέλη του Ρουβίκωνα συγκεντρώθηκαν το πρωί έξω από την πύλη του υπουργείου, όπου πέταξαν τρικάκια για συμπαράσταση στον Δημήτρη Κουφοντίνα και προσπάθησαν να εισβάλουν στον χώρο, όταν ένας τα κατάφερε, αλλά όλοι συνελήφθησαν από τη φρουρά.

Αμέσως μετά το συμβάν η ομάδα ανήρτησε ανακοίνωση σε ιστότοπο του αντιεξουσιαστικού χώρου για τη συγκεκριμένη ενέργεια.

Σε νεότερη ανακοίνωση τους, μετά τη μετατροπή των προσαγωγών σε συλλήψεις, ανάρτησαν και δεύτερη ανακοίνωση- πρόσκληση για συγκέντρωση αύριο το πρωί έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων, με αφορμή και τη δίκη 12 άλλων μελών του «Ρουβίκωνα», από παλαιότερες ενέργειες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ανάμεσα στους 20 συλληφθέντες βρίσκεται και ο φερόμενος ως επικεφαλής της αναρχικής ομάδας, ενώ από τους υπόλοιπους 19,  οι περισσότεροι έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αρχές για ανάλογα αδικήματα.

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση