Πε. Οκτ 1st, 2020

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Στοιχεία – σοκ: Κάηκαν μέσα στο σπίτι τους 42 άνθρωποι το 2017 στην Ελλάδα

1 min read

Σοκάρουν τα στοιχεία – Σαράντα τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το 2017 από αστικές πυρκαγιές – Ο αριθμός των νεκρών είναι ο μεγαλύτερος που έχει καταγραφεί στη χώρα μας από το 2006.

Συνολικά 43 άνθρωποι χασαν τη ζωή τους το 2017 από αστικές πυρκαγιές, σύμφωνα με τα στοιχεία που φέρνει σήμερα στο φως της δημοσιότητας το «Έθνος». Τα 42 από τα θύματα βρήκαν τραγικό θάνατο εξαιτίας της φωτιάς που ξέσπασε μέσα στο σπίτι τους, ενώ ο αριθμός των νεκρών συνέπειας πυρκαγιάς σε οικίες είναι ο μεγαλύτερος που έχει καταγραφεί στη χώρα μας από το 2006.

Όπως σημειώνει ο Ανδριανός Γκουρμπάτσης, αντιστράτηγος εν αποστρατεία, ο οποίος έχει διατελέσει υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, «εν γένει ο μεγαλύτερος αριθμός των θανάτων από πυρκαγιές στη χώρα μας οφείλεται κατά περίπου 80% σε ανθρώπινη αμέλεια και το υπόλοιπο, το οποίο σχετίζεται με ανθρωποκτονίες και αυτοκτονίες, σε πρόθεση.

Με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία βλέπουμε ότι οι άνδρες σε σχέση με τις γυναίκες είναι περισσότεροι ως θύματα. Πολλοί, μάλιστα, πεθαίνουν ως εγκαυματίες, αφού τα τραύματά τους από την πυρκαγιά είναι τέτοια που παραδίδονται σε αυτά. Συνεπώς, τα νούμερα είναι ακόμη μεγαλύτερα».

Και προσθέτει:

«Οι περισσότερες θανατηφόρες πυρκαγιές έχουν προκληθεί από τη χρήση κάποιου θερμαντικού μέσου, από κάποιο μαγειρικό σκεύος που ξέχασαν σε συσκευή υγραερίου ή σε ηλεκτρική κουζίνα και κάποια φωτιστική συσκευή».

 

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.