ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Στοιχεία που καίνε – «Μαγείρεμα» στα αρχεία – Άλλες ώρες οι πυροσβέστες στο μέτωπο, άλλες στα αρχεία – Κλειδί τα κινητά

1 min read

Οι νεκροί έχουν πλέον φτάσει στους 92 και κάποιοι φαίνεται ότι προσπαθούν να κρύψουν την αλήθεια και να μειώσουν τις ευθύνες τους.

Ερωτήματα για την έρευνα σχετικά με την απόδοση ευθυνών για τη φωτιά στο Μάτι προκαλεί η αποκάλυψη ότι υπάρχουν αναντιστοιχίες ανάμεσα στο αρχείο της Πυροσβεστικής και σε όσα έχουν καταθέσει πυροσβέστες για την ώρα παρουσίας τους στο μέτωπο της πυρκαγιάς.

Για παράδειγμα ανώτατος αξιωματικός που είχε την ευθύνη της κατάσβεσης της φωτιάς και εκτελούσε περιπολία στην ανατολική Αττική φαίνεται να ενεργοποιήθηκε 40 λεπτά μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς, στις 17:30. Στην κατάθεσή του, όμως, σύμφωνα με την Καθημερινή, ο συγκεκριμένος αξιωματικός φέρεται να κατέθεσε ότι εντόπισε άμεσα την πυρκαγιά στο Νταού Πεντέλης και μάλιστα υπάρχει καταγεγραμμένη επικοινωνία του με το 199 στις 16:59.

Σε άλλη περίπτωση αξιωματικός που ήταν σε επιφυλακή στη Δυτική Αττική εμφανίζεται να ειδοποιήθηκε για τη φωτιά μετά από 50 λεπτά ενώ ο ίδιος έχει δηλώσει ότι μετείχε στην εκκένωση του Λυρείου ιδρύματος που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το σημείο από το οποίο ξεκίνησε η πυρκαγιά.

Η εφημερίδα επικαλείται ανώνυμη πηγή που υποστηρίζει ότι αυτές οι ανακρίβειες προέκυψαν από την καταχώριση με καθυστέρηση και προχειρότητα των χρόνων στο αρχείο της Πυροσβεστικής.

Σε κάθε περίπτωση η αλήθεια θα φανεί από την άρση απορρήτου των κινητών τηλεφώνων των πυροσβεστών που μετείχαν στην επιχείρηση στο Μάτι. Παράλληλα φως θα ρίξει και η καταγραφή της πορείας κάθε πυροσβεστικού οχήματος που γίνεται από το σύστημα Engage το οποίο παρακολουθεί σε πραγματικό χρόνο την κίνηση κάθε υδροφόρας.

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.