ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

2 Δεκεμβρίου 2022

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Στοιχεία έρευνας που σοκάρουν Ένα στα πέντε παιδιά δέχεται σεξουαλική παρενόχληση μέσω διαδικτύου

1 min read

Στα σκοτεινά μονοπάτια του παράνομου διαδικτύου, οι παιδεραστές δρουν ανενόχλητοι. Πληρώνουν όσο όσο για να παρακολουθήσουν ζωντανά την απόλυτη φρίκη, βιασμούς παιδιών.

Ο Γιώργος Κορμάς, υπεύθυνος Γραμμής Βοήθειας Ελληνικού κέντρου Ασφαλούς διαδικτύου αναφέρει σχετικά: «Υπάρχουν on line βιασμοί παιδιών πολύ μικρών ηλικιών μέχρι και 5 ετών όπου φτάνουν σε πιστωτικές κι χρεωστικές κάρτες να πληρώνουν 4.000 και 5.000 ευρώ για να το παρακολουθήσουν».

Οι παιδεραστές κινούνται με απίστευτη ευκολία παντού στο διαδίκτυο, με ψεύτικα προφίλ, στα κοινωνικά δίκτυα που σερφάρουν παιδιά αλλά και στα σκοτεινά μονοπάτια του διαδικτύου. Τα στοιχεία έρευνας σοκάρουν.

Σύμφωνα με έρευνα του ελληνικού κέντρου ασφαλούς διαδικτύου:

– 1 στα 2 παιδιά μιλάει με αγνώστους στο διαδίκτυο

– 1 στα 5 παιδιά συναντιέται με αγνώστους

– 1 στα 4 δέχεται σεξουαλική παρενόχληση στο διαδίκτυο

Μετά τη διακίνηση όπλων και ναρκωτικών, η διακίνηση παιδοπορνογραφικού υλικού βρίσκεται στη δεύτερη θέση της μαύρης λίστας, με πρωταγωνιστές κυρίως ανθρώπους υπέρ άνω πάσης υποψίας.

«Δρουν σε όλα τα κοινωνικά δίκτυα με ψεύτικα προφίλ. Προσεγγίζουν παιδιά και άλλους παιδεραστές. Ακολουθούν επαγγέλματα που έχουν να κάνουν με παιδιά, δάσκαλοι, εκπαιδευτικοί, γιατροί, είναι δύσκολο να τους αντιληφθείς».

Οι παιδεραστές του διαδικτύου εκβιάζουν ανήλικα παιδιά που τελικά υποκύπτουν και στέλνουν τα ίδια αυτοπαραγωγούμενο υλικό σε βίντεο.

«Μακριά από τα social τα παιδιά δημοτικού»

Οι ειδικοί τονίζουν πως οι μαθητές Δημοτικού επιβάλλεται να απέχουν από τα κοινωνικά δίκτυα. Την ίδια στιγμή, η συμπεριφορά των ανήλικων είναι αυτή που πρέπει να χτυπήσει καμπανάκι κινδύνου στους γονείς και το σχολείο.

«Δεν συναναστρέφεται με συνομήλικους, , ένα παιδί απομονώνεται και ασχολείται συνεχώς με το κινητό , χωρίς να ξέρουμε με ποιον μιλάει μπορεί να έχει διαταραχές στον ύπνο του».

Οι επιστήμονες επισημαίνουν πως οι γονείς πρέπει να ενημερώνουν διαρκώς τα παιδιά τους για τους κίνδυνους που ενέχει η ανεξέλεγκτη χρήση του διαδικτύου, ωστόσο όχι με φόβο.

«Υπάρχει και το dark διαδίκτυο που δεν ακολουθεί τους κανόνες Δικαίου που υπάρχουν στον πραγματικό κόσμο. Στην Ε.Ε γίνεται κουβέντα ότι είναι παράνομο off line θα πρέπει να είναι παράνομο και on line», τόνισε ο κ. Κορμάς.

Η λίστα αναμονής 213 αντρών για να βιάσουν ένα ανήλικο κοριτσάκι σοκάρει και στερεύει τις λέξεις.. Αναγκαία είναι η αρωγή , των δομών, του σχολείου, όλων μας, όταν οι παιδεραστές εκμεταλλεύονται τη φτώχεια μιας οικογένειας.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.