ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
24 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Στόχος παρακολούθησης «519c» από την ΕΥΠ ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ο Κ.Μητσοτάκης είναι επικίνδυνος και για την Εθνική Ασφάλεια»

1 min read

Απαντήσεις ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από την κυβέρνηση, σχετικά με τα όσα νέα αποκαλύφθηκαν από εφημερίδα και εμπλέκουν το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων ακόμα και του ίδιου του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνου Φλώρου! 

Η σιωπή της κυβέρνησης οδηγεί την χώρα σε επικίνδυνες ατραπούς και θα πρέπει άμεσα να δοθεί ένα τέλος σε αυτό το σημαντικό ζήτημα το οποίο δείχνει να δηλητηριάζει την πολιτική ζωή της χώρας αλλά και τους ίδιους τους θεσμούς.

Συγκεκριμένα, η Κουμουνδούρου υπενθυμίζει σε ανακοίνωσή της τη φυγή του κ. Μητσοτάκη από τη Βουλή, στη διάρκεια της συζήτησης για τις υποκλοπές, τονίζοντας ότι «όταν ο κ. Μητσοτάκης έφευγε άρον άρον από τη Βουλή για να μην απαντήσει στο ερώτημα του κ. Τσίπρα εάν η ΕΥΠ παρακολουθούσε τον ΑΓΕΕΘΑ κ. Φλώρο, όλοι κατάλαβαν γιατί το έβαλε στα πόδια».

«Σήμερα η εφημερίδα Documento αποκαλύπτει πως ο Αρχηγός του Στρατού ήταν ο στόχος 519c της ΕΥΠ», συνεχίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και συνεχίζει λέγοντας ότι  «πλέον όλοι έχουν αντιληφθεί πως ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι επικίνδυνος μόνο για τη Δημοκρατία και το Σύνταγμα, αλλά και για την εθνική ασφάλεια. Οφείλει σήμερα κιόλας να απαντήσει: Ποιος είναι ο λόγος εθνικής ασφαλείας που η ΕΥΠ αντί να προστατεύει τον ΑΓΕΕΘΑ τον παρακολουθούσε;». 

«Αντίστοιχη απάντηση οφείλει και η Εισαγγελέας της ΕΥΠ, κα Βλάχου: Γνώριζε πως υπέγραφε την παρακολούθηση του κ. Φλώρου; Ποιος της έδωσε την εντολή αυτή;», υπογραμμίζει επιπλέον ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, καταλήγοντας.

Ο «στόχος 519c»

Σύμφωνα με το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Documento», ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος ήταν ο «στόχος 519c» της ΕΥΠ, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, το δημοσίευμα αναφέρει ότι ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ήταν υπό παρακολούθηση για τα εξοπλιστικά, καθώς και για αγορές ακινήτων. Περιγράφονται δε οι συνομιλίες, οι οποίες υπεκλάπησαν.

Σημειώνεται ότι είναι βαρύ το κλίμα στις τάξεις της κυβέρνησης για την υπόθεση Φλώρου. Ενδεικτική ήταν η πρόσφατη αμήχανη δήλωση του υπουργού Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου, που κληθείς σε συνέντευξή του να απαντήσει για τα όσα έρχονται στο φως για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων, επέλεξε να μην καλύψει την κυβέρνηση.

«Έχω πει ότι δεν είναι ασφαλώς μια ευχάριστη κατάσταση αυτή με τις αποκαλύψεις που γίνονται, έστω και με τον τρόπο που γίνονται» σημείωσε αρχικά ο Ν. Παναγιωτόπουλος. «Σε κάθε περίπτωση όμως επειδή αυτά τα ζητήματα άπτονται ευαίσθητων θεμάτων εσωτερικής και όχι μόνον ασφάλειας θα ήθελα να μην πω περισσότερα» περιορίστηκε να πει.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.