ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

14 Μαΐου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Στο ΥΠΕΞ έχουν βγει μαχαίρια – Η κουμπάρα (άνθρωπος του Βενιζέλου), ο γραμματέας και οι διώξεις

1 min read

Από την εποχή του Ανδρέα Παπανδρέου το μακρινό 1982, είχε να συμβεί απόλυση αξιωματούχου στο αεροπλάνο, όταν ο υφυπουργός Εξωτερικών Ασημάκης Φωτήλας απολύθηκε εν πτήση.

Αντίστοιχη αντιμετώπιση είχε και ο Πολιτικός Διευθυντής του ΥΠΕΞ Θόδωρος Γεωργακέλος άμα τη αναλήψει των καθηκόντων της νέας ηγεσίας του Υπουργείου Εξωτερικών, καθώς έλαβε την απόλυση του στο αεροδρόμιο πηγαίνοντας για να συμμετάσχει στη συνάντηση των ομολόγων του στην Φιλανδία που προεδρεύει της ΕΕ.

Σαν να μην έφτανε αυτό ζητήθηκε η παραίτηση (:) του Προέδρου του Ανώτατου Υπηρεσιακού Συμβουλίου (ΑΥΣ) του ΥΠΕΞ, καθώς ετοιμάζεται πογκρόμ εναντίον διπλωματών και η νέα ηγεσία του Υπουργείου θέλει να έχει πλήρη ελευθερία κινήσεων.

Τι έκαναν οι διπλωμάτες που έχουν μπει στο μάτι; Έκαναν το αυτονόητο, συνεργάστηκαν απλά με τον πολιτικό τους Προϊστάμενο, τον Υπουργό Εξωτερικών, με τον οποίο σε μια σειρά θεμάτων διαφωνούμε με πρώτο και κυρίαρχο το θέμα των Σκοπίων. Η θητεία του ΑΥΣ είναι διετής και δεν επιτρέπεται η αντικατάσταση των µελών του Συμβουλίου, εκτός εάν συντρέχουν σοβαροί υπηρεσιακοί λόγοι που βεβαιώνονται µε απόφαση του Υπουργού Εξωτερικών.

Πίσω από τις κινήσεις αυτές όπως καταγγέλλουν στο newsbreak.gr, άνθρωποι που γνωρίζουν τι παίζεται αυτήν την περίοδο, φαίνεται βρίσκεται η νέα διευθύντρια του διπλωματικού γραφείου του Πρωθυπουργού, και άνθρωπος του Βενιζέλου, Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, που παρά τις εντολές του πρωθυπουργού για τους… συγγενείς κλπ, προωθεί για Γενικό Γραμματέα του ΥΠΕΞ στη θέση του αποχωρήσαντος πρέσβη Δημήτρη Παρασκευόπουλου , τον κουμπάρο της Θεμιστοκλή Δεμίρη;

Η κ. Παπαδοπούλου που πολλοί θα τη θυμούνται για την απόσυρση της από την Μόνιμη αντιπροσωπεία της Ελλάδας στις Βρυξέλλες όταν αποκαλύφθηκε ότι ενημέρωνε παράτυπα τον πρώην Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και στελέχη της ΝΔ το 2015 εν μέσω των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με τους δανειστές.

Η «εκδιωχθείσα» (με θητεία και στα Σκόπια όπου είχε προκαλέσει διάφορες αντιδράσεις, αλλά και η δίωξη προξένου με την κατηγορία εθνικιστικών θέσεων!) όπως καταγγέλθηκε τότε από την ίδια όσο και από την πρώην ΥΠΕΞ Ντόρα Μπακογιάννη, μετατέθηκε στο Μοντεβιδέο, ενώ 6 μήνες μετά με υπογραφή και παρέμβαση του Νίκου Κοτζιά, που όπως λέει η ίδια την εκδίωξε, ανέλαβε επικεφαλής της EULEX στο Κόσσοβο για τρία χρόνια με καλύτερο -φυσικά- μισθό από την προηγούμενη θέση της. 

Δημοσίευση στα Social Media