ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
25 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Στο χορό των Ρίχτερ η Ζάκυνθος: Οι μετασεισμοί μπορεί να κρατήσουν ακόμα και 2 μήνες

1 min read

Τι υποστηρίζουν οι σεισμολόγοι για τη μετασεισμική ακολουθία στο νησί

Καθησυχαστικός ήταν ο διευθυντής του Κέντρου Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Γεράσιμος Παπαδόπουλος για τις δύο ισχυρές σεισμικές δονήσεις στην Ζάκυνθο τα ξημερώματα.

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι είναι μετασεισμικές δονήσεις. Είναι μετασεισμοί. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι βρίσκονται σε πολύ φυσιολογικά πλαίσια».

Όπως είπε ο κ. Παπαδόπουλος, τόσο ο ίδιος όσο και άλλοι συνάδελφοι του εκτιμούν ότι η μετασεισμική ακολουθία θα συνεχιστεί και μάλιστα μπορεί να πάρει σημαντικά μεγέθη, όπως έγινε το ξημέρωμα. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να ανησυχεί ο πληθυσμός.

«Ενδέχεται να γίνουν και άλλοι μετασεισμοί με ισχυρά μεγέθη. Βεβαίως θα ακολουθήσουν κι άλλοι μετασεισμοί. Η μετασεισμική ακολουθία μετά από έναν πολύ ισχυρό σεισμό μπορεί να κρατήσει και έναν και δύο μήνες», υπογράμμισε ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

Υπενθυμίζεται πως δύο σεισμικές δονήσεις, μεγέθους κατά σειρά 4,4 και 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, κατέγραψαν οι σεισμογράφοι στο Ιόνιο πέλαγος με διαφορά επτά λεπτών (στις 05:04 και στις 05:11 αντίστοιχα), σύμφωνα με ανακοινώσεις που δημοσιοποίησε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Στην πρώτη δόνηση, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 78 χιλιόμετρα νότια της Ζακύνθου, ή 298 χλμ. δυτικά-νοτιοδυτικά της Αθήνας, ενώ στη δεύτερη, το επίκεντρο βρισκόταν 59 χλμ. νοτιοδυτικά της Ζακύνθου και 299 χλμ. δυτικά-νοτιοδυτικά της Αθήνας, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου. Δεν δόθηκε κάποια εκτίμηση για το εστιακό βάθος των δύο σεισμών, ο δεύτερος από τους οποίους χαρακτηρίζεται «ισχυρός».

Δεν έχουν αναφερθεί ζημιές μέχρι στιγμής.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.