ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
18 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Στο «στόχαστρο» της Δικαιοσύνης δύο γνωστοί ηθοποιοί για καταγγελίες βιασμού

1 min read

Ένα βήμα πριν βρεθούν ποινικά υπόλογοι ενώπιον της Δικαιοσύνης για εγκλήματα κατά της γενετήσιας αξιοπρέπειας φαίνεται ότι βρίσκονται πλέον δυο γνωστοί ηθοποιοί καθώς η έρευνα που διενεργείται από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών, Κώστα Σπυρόπουλο, για το ελληνικό #metoo οδεύει προς ολοκλήρωση.

Πρόκειται για δύο γνωστούς ηθοποιούς που καταγγέλλονται από γυναίκες συναδέλφους τους για βιασμό και απόπειρα βιασμού, πράξεις που δεν έχουν παραγραφεί καθώς φέρονται να τελέστηκαν τα έτη 2008, 2010, 2014 και 2020.

Η έρευνα και για τους δύο ηθοποιούς αναμένεται να ολοκληρωθεί τις αμέσως επόμενες ημέρες, οπότε ο εισαγγελέας θα τους καλέσει να δώσουν ανωμοτί εξηγήσεις, δηλαδή με την ιδιότητα του υπόπτου τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί στην περίπτωση των δυο ηθοποιών, δεν θα είναι ίδια με εκείνη που ακολουθήθηκε στην περίπτωση του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρη Λιγνάδη, για τον οποίο εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης, καθώς τα καταγγελλόμενα ειδεχθή εγκλήματα αφορούσαν ανήλικα πρόσωπα και κρίθηκε επικίνδυνος να τελέσει και άλλα αδικήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες στον έναν ηθοποιό αποδίδεται βιασμός που φέρεται να τελέστηκε το 2008 καθώς και δύο απόπειρες βιασμού, η μία τελεσθείσα το 2010 και η άλλη το 2014. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές οι δύο από τις παθούσες έχουν ήδη καταθέσει και έχουν επιβεβαιώσει και ενώπιον του εισαγγελέα τα όσα κατήγγειλαν στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών.

Για τον δεύτερο ηθοποιό η καταγγελία αφορά βιασμό τετελεσμένο το 2020. Μόλις δηλαδή πριν από ένα χρόνο.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.