ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Στο «στόχαστρο» ο Μάνος Δασκαλάκης: «Έχασες τρία παιδιά … Που είναι το πατρικό ένστικτο σε όλο αυτό;»

1 min read

«Ριπές» από τον Θανάση Κατερινόπουλο! Γ. Λέων: «Πιθανότερο σενάριο για τα δύο πρώτα παιδιά είναι ο ασφυκτικός θάνατος»

Οι αποκαλύψεις φαίνεται πως μόλις ξεκίνησαν στην υπόθεση της Πάτρας, καθώς η δολοφονία της Τζωρτζίνας από τη Ρούλα Πισπιρίγκου, την ίδια της τη μητέρα, είναι το σημείο καμπής στις εξελίξεις και αναμένεται να λύσει και τον γόρδιο δεσμό των άλλων δύο θανάτων, της Μαλένας και της Ίριδας.

Οι Αρχές ήδη ερευνούν εξονυχιστικά τους φακέλους και των δύο κοριτσιών που «έφυγαν» πρώτα, με τον ιατροδικαστή Γρηγόρη Λέων, ο οποίος εξαρχής είχε μιλήσει για εγκληματική ενέργεια, να εκτιμά πως το πιθανότερο που συνέβη στην 3,5 ετών Μαλένα και την 6 μηνών Ίριδα, είναι ένας ασφυκτικός θάνατος

«Θα στηριχτούμε στα δεδομένα και τα ευρήματα. Παρά τις αστοχίες που έγιναν στην ιατροδικαστική έκθεση του πρώτου παιδιού που πέθανε, τα δεδομένα από τις τοξικολογικές και τις ιστολογικές εξετάσεις είναι σωστά. Είμαι βέβαιος πως οι έμπειροι συνάδελφοι θα επαναξιολογήσουν τα ευρήματα και θα έχουμε μία ξεκάθαρη αιτία θανάτου στο πρώτο παιδί, ενώ στο δεύτερο παιδί  η ιατροδικαστής που χειρίστηκε την υπόθεση θα καταθέσει και θα εξηγήσει τον “μηχανισμό θανάτου” του παιδιού, ξεκλειδώνοντας έτσι την υπόθεση», είπε αρχικά στο Star.

«Είμαι βέβαιος ότι θα αποδειχθεί η εγκληματική ενέργεια»

Σύμφωνα με τον κ.Λέων στις τοξικολογικές εξετάσεις της Μαλένας δεν βρέθηκε η ουσία κεταμίνη, η οποία ανιχνεύθηκε στην Τζωρτζίνα -το τρίτο παιδί- και δήλωσε βέβαιος για την εκτίμησή του περί εγκληματικής ενέργειας στα δύο πρώτα κορίτσια, προσθέτοντας ότι δεν θα χρειαστεί εκταφή τους.

«Θα πρέπει να συνυπολογίσουμε ότι το τελευταίο παιδί ήταν το μεγαλύτερο σε ηλικία και είχε ένα σωματότυπο που θα ήταν πολύ πιο δύσκολο να καταλήξει από ασφυκτικό θάνατο. Όπως φαντάζεστε κάτι τέτοιο δε θα ήταν δύσκολο για το τριών ετών παιδί ή και το βρέφος … Είμαι βέβαιος ότι θα αποδειχθεί η εγκληματική ενέργεια. Εκτιμώ ότι το πιθανότερο σενάριο για τα δύο πρώτα παιδιά είναι ο ασφυκτικός θάνατος … Αν προσέξει κάποιος τις δηλώσεις της μητέρας, θα αντιληφθεί αμέσως για το τι είδους θάνατο μιλάμε», τόνισε χαρακτηριστικά ο ιατροδικαστής.

«Δεν είναι αντίδραση αυτή ενός πατέρα που πονάει για τα παιδιά του»

Στο Star μίλησε και ο Ταξίαρχος εν αποστρατεία Θανάσης Κατερινόπουλος, ο οποίος, όπως και ο κ.Λέων, ήταν βέβαιος ότι υπάρχει έγκλημα στην υπόθεση. Και ήταν μάλιστα και εκνευρισμένος με τη συμπεριφορά του πατέρα των τριών αδικοχαμένων κοριτσιών, Μάνου Δασκαλάκη.

Απευθυνόμενος στη Μάρα Ζαχαρέα, σχολίασε χαρακτηριστικά: «Με συγχωρείς Μάρα, αλλά θα βγάλω μαλλιά» και στη συνέχεια εν μέσω ξεσπάσματος, έθεσε μια σειρά εύλογων ερωτημάτων για την αντίδραση του πατέρα:

«Ένας πατέρας που έχει χάσει τα παιδιά του μέσα από μία σχέση που μία ήταν μαζί μία χώρια, ο οποίος δήλωνε ότι “εγώ με τα χέρια μου θα τη σκότωνα, αν ήξερα ότι έκανε αυτά τα εγκλήματα”, μαθαίνει ότι απεδείχθη περίτρανα ο θάνατος του ενός παιδιού, και αντιδρά με αυτόν τον τρόπο;

Τι τον θέλει τον δικηγόρο, κατηγορούμενος είναι;

Ποιον πρέπει να συμβουλευτεί και γιατί να λάβει γνώση της δικογραφίας;

Που είναι το πατρικό ένστικτο σε όλο αυτό; Δεν το βλέπω. Δεν είναι αντίδραση αυτή ενός πατέρα που πονάει για τα παιδιά του. Εγώ θα ήθελα να την έχω απέναντι να την στήσω στον τοίχο και να αυτοδικήσω. Και όχι να περιμένω να δω τι λέει η δικογραφία.

Ακόμα διατηρεί επιφυλάξεις δηλαδή; “Περιμένω να δω τον δικηγόρο μου για να βγάλω Δελτίο Τύπου”. Σιγά ρε φίλε! Ποιος είσαι; Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας;

Έχασες τρία παιδιά! Εδώ είναι ευθύνη των αρχών να εξετάσει τα πάντα!»

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Star, ο Μάνος Δασκαλάκης βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην Πάτρα (φέρεται να πήγε και από το σπίτι στην οδό Μπιζανίου, αλλά έφυγε μόλις είδε το πλήθος), αλλά την ώρα της σύλληψης της Ρούλας Πισπιρίγκου ήταν στην Αθήνα.

«Το έγκλημα του αιώνα…»

Πάντως ο Θανάσης Κατερινόπουλος χαρακτήρισε την υπόθεση της Πάτρας ως «το έγκλημα του αιώνα για ολόκληρη την Ευρώπη» και με σαφή τοποθέτηση άφησε να εννοηθεί ότι θα έχουμε εξελίξεις και για τους άλλους δύο θανάτους: «Είμαστε ακόμη στην αρχή».

Ο απόστρατος ταξίαρχος μίλησε για έγκλημα εκ προμελέτης σε ότι αφορά τη Τζωρτζίνα, σχολιάζοντας για τη Ρούλα Πισπιρίγκου: «Ενώ η Τζωρτζίνα χαροπάλευε, μιλούσε για δευτερεύοντα ζητήματα με τη νοσοκόμα, από την οποία ζητούσε… σεντόνια. Πήγε χαλαρή στη νοσοκόμα για να κερδίσει χρόνο. Αυτή η συμπεριφορά δείχνει ότι τα είχε σχεδιασμένα όλα εκ των προτέρων και επιδίωκε πάση θυσία τον θάνατο του παιδιού της».

Για τις πληροφορίες που έχει ότι η 33χρονη φέρεται να προσπάθησε έξι φορές να δολοφονήσει τη Τζωρτζίνα, ο κ.Κατερινόπουλος είπε: «Άρα, να πείσει ποιον ότι δεν ευθύνεται; Η μάνα σκοτώνει για τα παιδιά της, γίνεται ‘σκύλα’ για τα παιδιά της, εδώ δεν έγινε κάτι τέτοιο».

«Θα έχουμε εκπλήξεις»

Ο Θανάσης Κατερινόπουλος ζήτησε να ερευνηθεί η εμπλοκή και άλλων προσώπων στην υπόθεση δολοφονίας της Τζωρτζίνας, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Θα έχουμε εκπλήξεις».

Ενώ, πετώντας άλλη μια από τις γνωστές του «βόμβες», δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η Ρούλα Πισπιρίγκου «να έχει κάνει συμφωνία σιωπής» με άλλους συμμετέχοντες στην υπόθεση!

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.